пʼятницю, 30 жовтня 2015 р.

Відмітка «Х…Й» дозволила виграти вибори

У селі Кліщівня Рогатинського району на Прикарпатті сільський голова Михайло Ворона виграв вибори з перевагою лише в один голос.
Члени дільничної виборчої комісії зарахували на його користь бюлетень, де навпроти прізвища було написано нецензурне слово - «Х..Й».

При підрахунку голосів двоє кандидатів, Василь Кривень від партії «ВОЛЯ» та самовисуванець Михайло Ворона набрали однакову кількість голосів - по 117.

Уже після підрахунку голосів, перед запаковуванням їх у конверти, голова ДВК запропонувала комісії зарахувати один з недійсних бюлетенів на користь свого свата - Михайла Ворони.


«Почали готувати підраховані бюлетені, щоб запаковувати у конверти. Три виборчих бюлетні було визнано недійсними, в тому числі той, де було написано «хуй», - розповідає Василь Кривень. – Аж, раптом голова комісії, директор школи Марія Мацьковіта каже, от тут, на мою думку, є волевиявлення, давайте проголосуємо. Так як в комісії більшість членів вчителі школи, було прийняте рішення зарахувати цей бюлетень з нецензурщеною на користь мого опонента».

Василь Кривень у присутності одного з членів Рогатинської ТВК склав акт про порушення.Голова ДВК Марія Мацьковіта відмовилася підписати акт.

«Це навіть не смішно, - обурюється Кривень. – Ми довго сперечалися з головою, переконували, що такий бюлетень не може свідчити про волевиявлення виборця».

Кандидат від партії «ВОЛЯ» Василь Кривень звернувся із скаргою у Кліщівнянську сільську виборчу комісію з вимогою здійснити повторний перерахунок голосів. Комісія відмовила у задоволені скарги. Кандидат подає до суду з проханням визнати таку відмову неправомірною та зобов’язати Кліщівнянську сільську виборчу комісію здійснити повторний перерахунок голосів з призначенням перевиборів у сільські голови.

Немає коментарів:

Дописати коментар