середу, 14 жовтня 2015 р.

Вісімнадцятий малий рейд групи «Схід та Захід єдині». Покрова на передовій.


13 жовтня 2015 року з нагоди Дня захисника України да величного свята Покрови наші координатори Василь Конько (Західна Україна), Володимир Каніщев (Шумщина) підготували термінове відпралення волонтерської допомоги в зону військового протистояння.
Вага звичайно не така як завжди у наших рейдах, та зважаючи на необхідність та терміновість до свята, тим і цінна. На зей раз ми доставили на Донбас близько 3-х тонн. Наш координатор по зоні АТО Едуард Хатмуллін вже на святковий день мав замовлення підрозділів що кому доставити. В останніх кілька днів і 14 жовтня окрім координаторів групи активно були задіяні і наші волонтери: Сергій Лукавий, Степан Ладан (Шумськ), Ігор Крочак (Тернопіль), Лідія Сівак, Тетяна Богдан (Черкащина), Володимир Авдєєв (Донбас) та інші побратими.
У переліку вантажу тонна тушонки «Козацької» шумського вирбництва, більше тонни картоплі, поза пів тонни домашніх закруток та консервації, двадцять комлектів зимової форми та п’ятнадцять пар тактичного взуття вже осінньо-зимового зразка. Звичайно що на нашій базі  в Едуарда Хатмулліна як в доброго господара знайшлося ще багато чого, щоби довезти хлопцям у  День захисника України. Працювали наші екіпажі аж по двох маршрутах, перший на Авдіївку, а другий Піски, Опитне, «Шахта» Путилівська біля населеного пункту Бутовка.



































На величне свято Покрови 14 жовтня 2015 року  та День захисника України нас запросили наші друзі та брати ще від часу боїв під Дебальцевим та на Чернухінських позиціях, а зараз воїни 53-ї бригади ЗСУ. Не забули ми в цей день і бійців батальйону «Дніпро-1». Отож на Авдіївських теренах дійсно відчувалось що все таки це день Пресвятої Покрови. В підрозділі куди ми прибули на запрошення, отець Олег з української греко-католицької церкви відправив святкову службу і бійці, волонтери та гості  спільно помолились за перемогу. Звичайно що був і святковий обід. Згодом як старі друзі хлопці згадували 2014 рік, фотографувались. На напрямку Пісок та Опитного, наші захисники як і на інших напрямках передали усім українцям що допомагають групі «Схід та Захід єдині» велике солдатське спасибі за допомогу у такий день.
 Пізно ввечері усі екіпажі нашої групи не звжаючи на важкі дощові фронтові дороги повернулись на базу, щоби завтра продовжити доставлення вантажів до передових позицій українських військ від Костянтинівки до Станиці Луганської.

Ігор Крочак, прес-секретар волонтерської групи ГО «Схід та Захід єдині» з зони військового протистояння (фото Едуарда Хатмулліна, Володимира Авдєєва, Ігоря Крочака)


14 жовтня 2015 року

Немає коментарів:

Дописати коментар