четвер, 6 серпня 2015 р.

Шукаємо партнерів

Інститут миру і порозуміння шукає регіональних партнерів для впровадження ініціативи, спрямованої на вирішення конфліктів та подолання поляризації у 8 громадах різних областей України.
Завданнями даного проекту є:
-      підтримка громадських активістів у впровадженні діалогів задля вирішення конфліктів, зокрема з культурним, світоглядним, побутовим підґрунтям;

-      популяризація й поширення практики діалогу (ідеться про діалогові інструменти, такі як: медіація, фасилітація, побудова консенсусу тощо) як ефективного підходу до примирення та вирішення конфліктів на місцевому та державному рівнях.
Проект триватиме з серпня 2015 р. до лютого 2016 р. і впроваджується за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації.
Ми шукаємо представників громадських організацій, що бажають долучитися до мережі партнерів, які сприятимуть порозумінню та вирішенню конфліктів у громадах за допомогою діалогу, а також готові розвивати громадські центри порозуміння у своїх селах/містах/регіонах.
Очікування/вимоги до регіональної команди:
-      у команді повинні бути залучені 2 представники однієї ГО;
-      обидва члени команди повинні взяти участь в ознайомчій/установчій зустрічі та тренінгу з базових навичок вирішення конфліктів; цей 5-денний захід відбудеться у Києві орієнтовно 26 – 30 серпня;
-      команда повинна мати змогу приділяти щонайменше 10 робочих днів на місяць для досягнення цілей проекту;
-      перевага надається регіональним командам, які мають досвід проведення діалогів або медіації, знайомі з принципами ненасильницького спілкування, відновними чи миротворчими практиками.
Розподіл обов'язків визначається членами команди між собою, але команда буде відповідальна за вчасне та сумлінне виконання таких завдань:
-      організація діалогового процесу в громаді (аналіз конфліктної ситуації, дизайн діалогу, підготовчі роботи, попередні зустрічі з потенційними учасниками, фасилітація діалогових зустрічей, зворотний зв'язок, підтримання комунікації зі сторонами);
-      співпраця з членами команди ІМіП у рамках інформаційної кампанії (надання інформації про відповідні публікації у місцевих ЗМІ, обмін новинами у соціальних мережах тощо);
-      надання регулярних описових та фінансових звітів;
-      співпраця з ІМіП для аналізу результатів досягнення проекту.
У рамках проекту регіональні партнери отримають:
-      нові знання та навички під час низки тренінгів;
-      необхідні матеріали, підтримку та консультації від команди ІМіП;
-      можливість обміну досвідом з колегами з інших регіонів.
Регіональна ГО повинна відповідати наступним вимогам:
-      бути зареєстрованою ГО відповідно до українського законодавства;
-      мати статус неприбутковості;
-      діяльність в рамках цієї ініціативи повинна відповідати місії та напрямкам діяльності ГО, що прописані у статуті та установчих документах;
-      мати змогу відкрити окремий банківський рахунок для проекту.
Фінансування
Регіональній ГО буде наданий грант, що передбачає кошти для організаційних витрат (відповідно до наданої командою заявки) та гонорар. Фінансування буде надаватися щомісячно.
Про діяльність у рамках даного проекту не можна звітувати іншим донорським організаціям. Співпраця з іншими організаціями чи можливі спільні заходи повинні бути узгодженими з ІМіП заздалегідь.
Відбір регіональних команд для участі у проекті
-      Зацікавлені учасники заповнюють коротку заявку (ГІПЕРПОСИЛАННЯ НА http://www.ex.ua/92979103) до 12 серпня та відправляють її команді ІМіП за адресою y.pukhalska@ipcg.org.ua.
-      ІМіП запросить відібрані регіональні команди на установчу зустріч та тренінг з базових навичок з вирішення конфліктів, що відбудеться у Києві орієнтовно 26 — 30 серпня.
Проживання та харчування буде забезпечене в рамках проекту. Проїзд до і з Києва на перший тренінг не буде компенсовано (проїзд на наступні зустрічі та заходи відшкодовуватиметься).
-      Після першої зустрічі та тренінгу команда ІМіП попросить обрані команди заповнити невеличку проектну заявку, де вони викладуть своє бачення діалогових процесів у своїй громаді;
-      Після розгляду проектних заявок ІМіП підпише договори з 8 обраними регіональними командами.

За додатковою інформацією звертайтесь до координатора проекту Пухальської Юлії на ел. адресу y.pukhalska@ipcg.org.ua чи за тел. 099-225-7031.

Немає коментарів:

Дописати коментар