пʼятницю, 3 липня 2015 р.

Не допустити реванш людей Табачника


Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти, яке мало стати новим та незалежним органом, що контролюватиме рівень та якість вищої освіти,  фактично дискредитоване непрозорою процедурою виборів та сумнівними кандидатами, обраними до нього. 
Про це заявила в депутатському запиті до прем’єр-міністра України Арсена Яценюка народний депутат від партії «Воля» Ірина Суслова, яку підтримали колеги  з інших фракцій.
 Ірина Суслова просить перевірити перелік осіб, включених до складу Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, та скасувати  результати виборів у зв’язку з порушенням процедури їх проведення.

«Серед членів, обраних від державних вищих навчальних закладів, фігурують особи, які є соратниками екс-міністра освіти та науки України Дмитра Табачника, причетні до численних корупційних схем в освітній сфері, а також ті, до яких було застосовано заборони, передбачені Законом України «Про очищення влади»», - зазначається в запиті.

Зокрема, Ірина Суслова називає колишнього керівника Департаменту атестації кадрів Міністерства освіти і науки України Віктора Бондаренка та колишнього заступника голови Державної інспекції навчальних закладів Юрія Дудика, до яких було застосовано заборони, передбачені Законом України «Про очищення влади».

Серед негативних прикладів також є делегування до агентства представників вишів без громадського обговорення та без дотримання відповідних процедур.

Коментуючи свою депутатську ініціативу, Ірина Суслова наголосила, що озвучені факти свідчать про спробу реваншу людей Табачника-Януковича та  намагання одіозних персон залишити за собою вплив на вузи.

Прес-служба партії «Воля»

Немає коментарів:

Дописати коментар