пʼятницю, 31 липня 2015 р.

Екс-ректору Мельнику не повернули вилучене майно

Вилучене та арештоване майно вартістю у сотні мільйонів Петру Мельнику не повернуто, оскільки Генпрокуратура  оскаржила виправдувальний вирок суду. Про це зазначається у відповіді ГПУ на звернення народного депутата України Ірини Суслової.

«У Генпрокуратурі підтвердили, що судом допущені процесуальні порушення. Очевидними є невідповідність висновків фактичним обставинам справи та однобічність судового процесу. Тому ГПУ подана апеляція і вирок не набрав законної сили. Мельнику не повернули вилучене у нього майно і не зняли арешт з нерухомості», - підкреслює Суслова, посилаючись на лист відомства.
Нардеп від партії «ВОЛЯ» зауважує, що «важливо, щоб уже в Апеляційному суді виправдання корупціонера та злочинця Мельника було зупинено. Переконана, Мельнику не вдасться уникнути покарання».
Як відомо, 8 липня Ірпінський міський суд Київської області виніс виправдувальний вирок екс-ректору Національного університету державної податкової служби України Петру Мельнику. Серед іншого, судді зобов’язали повернути обвинуваченому вилучені в рамках справи  57 млн. грн. (37728 грн., 23662 долара США, 170 євро, 1 млрд. доларів Зімбабве) та заставу у розмірі 600 тис. грн. А також зняли арешт з майна: 3 житлові будинки, квартира у Києві, 4 земельні ділянки, 2 гаражі, 2 автомобілі, акції, та гроші на банківському рахунку в розмірі 19000 грн.

Немає коментарів:

Дописати коментар