середу, 15 липня 2015 р.

Вісті третього літнього рейду групи «Схід та Захід єдині». Від Попасної до станиці Луганської




За минулі дні 12-13 липня 2015 року екіпажі волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" здійснили марші до українських частин в населених пунктах та містах: Артемівськ, Луганське, Мироновський, Попасна, Северодонецьк, Новоайдар, Денежникове.
Допомога підрозділам була різноманітна ось неповний перелік: овочі (помідори, кабачки, картопля), консервація, тушковане мясо, військова форма, військове взуття і багато іншого.

Координатор волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" на Тернопільщині і в Західному регіоні України Василь Конько, разом з координатором волонтерської групи громадської організації "Схід та Захід єдині" на Донбасі і в зоні "АТО" Едуардом Хатмулліним, та Сергієм Чабаном пройшли глибинними виїздами по передовим позиціям і опорним пунктам наших військ в зоні протистояння російско-української війни 2014-2015 років на Донбасі. Наші активісти побували у піхотинців, артилеристів, танкістів, розвідників, правоохоронців. У Попасній де відмінно несе службу  зведений загін УМВС по Тернопільській області, бійці з Тернопільщини були дуже раді землякам. На обід приготували смачні страви з нашої фірмової «Козацької тушонки» з  бобовими, яку так вміло роблять у Шумську. Обід вийшов знатний, «тушонка» ж неперевершена і «фірмова». Також нашу волонтерську допомогу того дня приймали підрозділи що дислокуються у інших населених пунктах , Василь Конько довіз їм виготовлені на Тернопіллі спеціальні ключі для підтягування траків рухомої частини «гусениць» БМП, таке обладнання до бронетехніки є дуже потрібним, адже воно є в польових умовах не замінним для підтримання техніки на високому рівні боєготовності.  Як повідомлялось у зведеннях прес-центру «АТО» за останні дні на багатьох ділянках там було досить гаряче. Та бойовим волонтерським екіпажам Едурда Хатмулліна та Василя Конько все під силу. Фронтові дороги побиті війною вимагають і від волонтерів добре підготовленої  автотехніки та екіпажів.




















Незабутньою для наших  хлопців була зустріч з українськими бійцями грузинського походження, побратимство у цій війні проти спільного ворога не залежить від етнічної приналежності. Веселим уродженцям Кавказьких гір на чолі з їхнім командиром на позивний «Давид» наші активісти передали воду мінеральну, халву, військове взуття тактичне, канадські концентратні «супи». Усі разом сфотографувалися з прапорами Грузії та України. На українському прапорі групи «Схід та Захід єдині», а він у нас вже сьомий за ліком, з подяками розписались воїни підрозділів: «Київ-1», 93-ї окремої механізованої  та 44-ї артилерійської бригад, 301-мотопіхотного батальйону, 2-ї арт.батареї 80-ї окремої аеромобільної бригади, зведеного загону УМВС по Тернопільській області що несе службу у Попасній і інших підрозділів. Василь Конько як завше подарував одному з бійців свої літні тактичні черевики оскільки більші розміри рідкість, і їх завжди береться меньша кількість в рейд на відміну від 42-43 розмірів.














Нагадаю що у літньому рейді з нумерацією три є такий перелік вантажу
у тридцять тонн що прибув на Схід України: харчі (м'ясо тушковане, крупи, борошно 4 тонни, цукор і ін.), домашні закрутки, військове взуття тактичне, форма військова літня, маскувальні сітки, військове спорядження, шанцевий інструмент, металічні заготовки для душових, скоби на бліндажі, вода мінеральна 17 тонн, прибори оптичні нічні і багато чого іншого.
Згодом чекайте репортажів з інших маршів по передовій.


Для усіх тих хто хоче допомогти волонтерській групі «Схід та Захід єдині» подаю наші реквізити для перерахунку коштів: громадська організація "СХІД ТА ЗАХІД ЄДИНІ" .47100 Тернопільська обл. м.Шумськ вул. Волинська 4
р/р 26001070100010,МФО 300142,код ЕДРПОУ 39783360,ПАТ "Укрінбанк".

Детальніше про рейди, і допомогу частинам читайте на нашій сторінці https://www.facebook.com/profile.php?id=100009348268812 і у інших українських ЗМІ.

Ігор Крочак, прес-секретар і координатор волонтерської групи, громадської організації "Схід та Захід єдині" із співпраці з засобами масової інформації.

Фото Сергія Чабана


P.S. За 14 липня 2015 року екіпаж Василя Конька здійснив прорив з волонтерською допомогою у героїчні українські Піски репортаж про це буде незабаром опублікований на нашій сторінці…

Немає коментарів:

Дописати коментар