пʼятницю, 3 липня 2015 р.

Негідник-ректор не сховає злочини

Депутат ВОЛІ Ірина Суслова звернулася до Міністерства культури, Державної інспекції вищих навчальних закладів України, СБУ, МВС, Державної фінансової інспекції України з проханням перевірити  численні порушення, що вчинялись керівництвом Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського з 2006 року і до сьогодні.

«Не втомлююсь боротися з ректорами-негідниками, які замість того, аби своїм прикладом виховувати у молодих українців найкращі якості та патріотизм, навчають студентів кардинально іншим речам. Важко повірити, що в  музичній академії, де готують культурну еліту країни, є і зловживання, і кумовство, і антиукраїнські випади. Численні факти, які я виклала в депутатських зверненнях, сподіваюсь, перевірять правоохоронні  органи і дадуть оцінку діяльності екс-регіонала, ректора Володимира Рожка», - зазначила Ірина Суслова.
Серед фактів злочинних дій ректора музичної академії, які просить перевірити депутат, є:
- проведення тендерів із закупівлі музичних інструментів з порушенням вимог законодавства, переможцем яких виступала фірма, пов’язана з сином В.Рожка;
- факти незаконного перерахунку бюджетних коштів сторонній юридичній компанії;
- проведення тендеру на виконання загально-будівельних (ремонт приміщень) та спеціальних (заміна електрощитів) робіт без проведення відповідних розрахунків, що призводило до завищення їх вартості;
- неодноразові поїздки за кордон за рахунок коштів академії попри те, що деякі з них оплачувала приймаюча сторона;
- працевлаштування на роботу в академію численних родичів та ін.
Крім того, ревізії Держфінінспекції неодноразово виявляли  порушення, за які чинний ректор так і не поніс покарання. Зокрема, згідно з результатами перевірки за 2008-2011 рр. встановлено фінансові порушення, що призвели до втрат на загальну суму майже 2 млн грн. У 2014 р. Держфінінспекцією в Київській обл. проведено ревізію фінансово-господарської діяльності академії за період з  квітня 2011 р. до січня 2014 р., яка також виявила порушення, що призвели до втрат на загальну суму 1 млн 683 тис грн. Всі матеріали були передані до Генеральної прокуратури. Однак покарання ректор уник. Очевидно, індульгенцією слугувала його партійна приналежність. Адже Володимир Рожок був членом Партії регіонів і на виборах до Верховної Ради України 2012 року балотувався за списком цієї партії (№ 176).
«Відзначився горе-ректор і під час революцій - зривав зі своїх студентів  національну символіку під час Помаранчевої, та звертався до тодішнього Міністра внутрішніх справ Захарченка із проханням захистити приміщення музичної  академії від можливого захвату приміщення мітингувальниками під час Революції гідності. Гадаю, що не без його відома у лютому 2014 року з вікон приміщення академії вівся прицільний вогонь з вогнепальної зброї у бік співробітників міліції, у результаті  чого було поранено декількох правоохоронців. І саме у цей день з даху академії відбувалося обстрілювання активістів. Тому, я звернулася до Голови СБУ із проханням провести  необхідні  перевірки фактів із подальшим відстороненням ректора  від займаної посади», - зазначає Ірина Суслова.
Прес-служба партії «Воля»

Немає коментарів:

Дописати коментар