вівторок, 30 червня 2015 р.

Що обіцяють партійні кандидати у Чернігові

Головними претендентами на перемогу в 205-му окрузі вважають Сергія Березенка, керівника Державного управління справами та Генадія Корбана, колишнього заступника голови Дніпропетровсьоко держадміністрації, а нині заступника голови правління Фонду оборони України. Обидва не мешкають у Чернігові: пан Березенко - з Києва, а пан Корбан - з Дніпропетровська. Владометр аналізує програми партійних висуванців


Сергій Березенко, Блок Петра Порошенко
Начальник Державного управління справами розділяє курс президента на зміцнення України. Також підтирмує програму партії Блок Петра Порошенка “Солідарність”, членом якої він є (що для державного службовця трохи дивно).
В разі обрання народним депутатом пан Березенко обіцяє спрямувати свою діяльність на забезпечення свободи українців та добробуту чернігівських родин, створення чесних умов життя для мешканців міста та забезпечення безпеки Чернігова.
Для виконання кожного з чотирьох пунктів програми, пан Березенко вважає необхідним виконати 19 завданнь. Серед них - перешкоджати поширенню бідності і безробіття, захищати права банківських позичальників, захистити територіальну ціліність та єдність України. Пан Березенко наголошує на важливості забезпечення боротьби із свавілльям чиновників та корупціонерів, Жодне завдання не містить пояснень, щодо шляхів виконання. Так само немає цифр, дат чи інших деталей.
В програмі наявні завдання, виконання яких не входить в повноваження народного депутата. Наприклад, просувати продукцію чернігівських підприємств на зовнішніх ринках, залучати інвесторів чи провести реконструкцію чернігівського ЖКГ.

Геннадій Корбан, Українське об'єднання патріотів (УКРОП)
Геннадій Корбан у своїй програмі обіцяє створити в Верховній Раді потужну силу, яка змінить країну. І Чернігів було обрано, як місце народження для цієхї сили.
Своїм головним завданнями пан Корбан називає припинення війни і захист миру, і обіцяє взяти під особистий контроль вирішення проблем учасників АТО та їх родин. Також, пан Корбан обіцяє запровадити якісну та доступну медицину та освіту і соціальне забезпечення літніх людей та незахищених верств населення.
В програмі пан Корбан посилається на свій досвід роботи в Дніпропетровській адміністрації і запевняє, що гроші є в будь-якому місті чи області. Проблема в тому, що їх або нераціонально розподіляють, або крадуть. Пан Корбан обіцяє знайти, де крадуть у чернігівців і зупинити цей злочин. Програма залишає без відповіді питання, чому пан Корбан не використає свій досвід і не зупинить крадіжки до виборів?
Пан Корбан, так само як і пан Березенко, обіцяє речі, що не входять в повноваження народного депутата. Наприклад, добитись справедливої тарифної політики на проїзд в громадському транспорті, провести земельний аудит, та привести в місто інвестиції.
Також пан Корбан обіцяє запровадити пряму демократію в місті, коли громадяни отримають право блокувати рішення міськради, якщо воно суперечить інтересам міста та мешканців.

Крім Блоку Петра Порошенка, який офіційно представляє пан Березенко, ще своїх кандидатів на виборах у 205-му окрузі висунули ще пять партій: ДемАльянс, Радикальна партія Олега Ляшка, партія Республіка, Громадянська позиція та ВО Свобода.

Ігор Андрійченко, ДемАльянс
Перші три розділи передвиборної програми Ігоря Андрійченка - скорочений виклад спільної програми Громадянської Позиції та ДемАльянсу на парламентських виборах 2014. Навіть назви розділів залишились з партійної програми. Втім, слід віддати належне пану Андрійченко, який виключив з програми вже реалізовані Верховною Радою кроки.
У двох останніх розділах програми пан Андрійченко викладає бачення того, як він може допомогти місту Чернігову та Деснянському району. Він обіцяє залучення інвестицій, створення сприятливого бізнес-клімату в місті та допомогу у побудові сміттєпереробного заводу поблизу Чернігова. В Деснянському районі Чернігова пан Андрійченко обіцяє впливати “на вирішення проблем щодо освітлення вулиць та асфальтування внутрішньо-дворових проїздів”, відновлення екосистеми Стрижня та розвиток міського парку.
Як народний депутат впливатиме на асфальтування прибудинкових територій та інші обіцяні речі в програмі не уточнено.

Дмитро Блауш, Радикальна партія Олега Ляшка
Дмитро Блауш - один з наймолодших кандидатів в народні депутати у 205 окрузі. Невелика частина його програми була скопійована з програм колег по Радикальній партії, зокрема теперішнього народного депутатаОлега Купрієнко (з проміжних виборів 2013).
Пан Блауш один з небагатьох кандидатів у 205 окрузі, який нагадав виборцям, що народні депутати в першу чергу займаються законотворчістю. Він пообіцяв сприяти створенню законодавчих умов для збільшення обсягів фінансування соціальних програм та внести законопроект, щодо надання податкових пільг підприємцям, які займаються переробкою сміття.
Але без загальних тез у пана Блауша не обійшлось. Він обіцяє забезпечення достатнього фінансування шкіл із бюджету (скільки це - достатньо?), сприяння вирішенню проблемних питань громад (яких питань і в чому полягатиме сприяння?) та сприяння місцевій владі у виконанні програми ремонту та будівнитва доріг (як сприятиме і чому місцевій владі потрібна допомога?).

Юрій Ткач, партія Республіка
Передвиборна програма Юрія Ткача складається з тез, які викликають підтримку у всіх виборців. Соціальні гарантії для незахищених верств, боротьба з корупцією, державна підтримка національного виробника, реальна влада для місцевих громад, інвестиції в науку і освіту, збільшення фінансування медичної галузі, професійна армія, реформа правоохороних органів, підзвітність влади, підвищення зарплат та скорочення кількості чиновників, пільгові умови придбання житла для молодих сімей.
Програма пана Ткача викликає багато питань. Звідки надійдуть кошти на медичну галузь? Як провести перехід до професійної армії в умовах війни? Скільки коштуватимуть державі соціальні гарантії? Втім, відповідей в програмі немає.

Олександр Мельник, Громадянська позиція.
Здається, це одна з найкоротших програм на виборах в 205 окрузі. Текст займає чверть друкарської сторінки. В ньому пан Мельник обіцяє “нещадно викоріняти кровопивців рідної Чернігівської землі” та втілювати програму “Громадянської позиції”. Про її суть пан Мельник не сказав ані слова. Напевно, сподівався, що зацікавлені виборці знайдуть необхідну інформацію в програмі кандидата від ДемАльянсу.

Андрій Міщенко, ВО Свобода
На відміну від пана Мельника, Андрій Міщенко не спонукає виборців до пошуків. Його передвиборча програма - це копія програми ВО Свобода з позачергових парламентських виборів. Тут і повернення капіталів з офшорів, і заборона приватизації стартегічних підприємств, і створення власного ядерного циклу, і створення середнього класу, обсягом не менше 60% від всього населення. Програма пана Міщенка/ВО Свобода не містить пояснень того, як все це буде досягнуто.
Пан Міщенко, на відміну від Ігоря Андрійченка, не проводив ревізії партійної програми, тому в його програмі залишились застаріли обіцянки - зробити 14 жовтня державним святом та спростити систему оподаткування.

9 коментарів:

  1. Як їм вірити? От Корбан, клявся в безкінечній любові Чернігову - а тепер чутки ходять про те, що він може зняти кандидатуру...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Что Корбан сделал для Чернигова? Он даже не может посодействовать продаже черниговских троллейбусов в Днепропетровск. И это при том, что сейчас предвыборная кампания, а что в таком случае будет после выборов. Очевидно, что Корбан просто решил использовать округ для попадания в Раду, был бы это не Чернигов, а любой другой город – ситуация бы осталась неизменной.

      Видалити
  2. Те, що Корбан клявся - це нічого не значить. Він говорить одне, думає друге, а робить третє. А інтересами народу тільки прикриваються.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не должно быть такой ситуации, когда отдельные кандидаты просто используют округ в качестве трамплина, чтобы попасть в высшие эшелоны власти. Думаю, ни для кого не секрет, чьей креатурой является Корбан, понятно какие деньги стоят за ним, а потому не может быть двух мнений, человек просто любыми методами рвется к власти.

      Видалити
  3. Корбан не имеет никакого отношения к Чернигову, он не собирается ничего делать для блага города, ведь для него это просто территория, на которой он может выиграть выборы, чтобы попасть в Верховную Раду. Интересы людей ему безразличны, таким политикам не место в управлении нашим государством.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Корбан позиционирует себя как просто нереального героя в Днепропетровске. Может быть и так, но что он сделал для Чернигова, какое он вообще отношение имеет к этому округу. Уже эти вопросы заставляют задуматься о том, что для него это не более чем возможность попасть в Раду, то есть он просто хочет использовать округ, как трамплин.

      Видалити
    2. а яке відношення до Чернігова має Березенко? І взагалі з Чернігова та області балотується лише 51 кандидат з 127-ми http://newukraina.blogspot.com/2015/07/blog-post_70.html

      Видалити
  4. Корбану пофигу любой округ и любая область, он просто рейдер, политика ему неинтересна - он сам сказал. Что ему Беня скажет - то и делает.

    ВідповістиВидалити
  5. Корбан вместе с Ярошем жаждут заполучить контроль над контрабандой

    ВідповістиВидалити