неділю, 24 травня 2015 р.

Москаль врятував двох білорусів, що хотіли воювати за "ЛНР"

На блокпосту при виїзді з Лисичанська затримали двох громадян Білорусі – 37-річного та 34-річного чоловіків із Брестської області. Намагалися пробратися на окуповану територію й воювати на боці терористів. Один колишній десантник, другий не служив, але числиться в резерві на військовому обліку. Нелегально перейшли державний кордон України у Волинській області, а потім через Шацьк, Ковель, Київ і Харків добралися до Луганщини. Спочатку пояснювали, що хочуть потрапити в окупований Перевальск начебто до родичів, але потім зізналися, що насправді їхали воювати на боці «лнр», конкретно – до Мозгового в Алчевськ.
Теж мені – знайшли авторитета! Його навіть «свої» не сприймали, тому й грохнули.
Білоруси детально написали про все від руки й розповіли на відеозапис. Хотіли воювати не з ідеологічних міркувань за якийсь там «русскій мір», а щоб заробити гроші. Не забули взяти з собою військові квитки.
Це затримання фактично врятували «заробітчан» від великої дурниці, а може й від смерті. Таких, що воюють на тому боці за гроші – вбивають наших хлопців, руйнують інфраструктуру й житло – дуже багато. Ці двоє не встигли зробити нічого такого, тому просто видворимо їх на батьківщину. Хай із ними розбираються свої силовики. А за те, що їхали вбивати українців, – Бог їм суддя.

Hennadii Moskal

Немає коментарів:

Дописати коментар