середу, 20 травня 2015 р.

Люстровані ректори керуватимуть через підставних осіб

Існує загроза, що відсторонені законом ректори зможуть й надалі управляти навчальними закладами. Тому необхідно зруйнувати корупційні схеми та очистити вузи від тих осіб, через яких люстровані ректори контролюватимуть навчальні заклади. Про це заявила народний депутат Ірина Суслова, коментуючи внесення змін до Закону «Про освіту».

«Одіозні ректори системи Януковича за багато років розробили схеми управління вузами, які не зруйнувати тільки одним прийняттям закону. Петро Мельник, офіційно не будучи ректором, продовжує розкрадати майно Податкового університету через підставні фірми своїх родичів. Григорій Калетнік досі числиться президентом Вінницького агарного університету, звільнивши наукову еліту вузу та усіх неугодних співробітників. А Сергій Ківалов, ніби нічого не сталося, управляє Одеською юракадемією, вивівши у приватну власність майно та землю державного вузу», - підкреслила парламентарій.
Суслова наполягає на повному очищенню вузів від людей скомпрометованих роботою за корупційними схемами. Вона запевнила, що партія «Воля» разом із однодумцями контролюватиме, щоб люстровані ректори понесли покарання, а не продовжували розкрадати державне майно. Нардеп уточнила, що усі вищезазначені ректори проходять за низкою кримінальних справ, які відкриті, в тому числі, після її депутатських звернень.
Нагадаємо, 14 травня Верховна Рада України ухвалила зміни до Закону «Про вищу освіту». Керівники органів влади в часи правління Януковича, корупціонери та ті, хто голосував за диктаторські закони «16 січня» позбавлені права керувати вищими навчальними закладами усіх форм власності. Раніше народні депутати, члени партії «Воля» Ірина Суслова та Юрій Дерев'янко зареєстрували у Верховній Раді законопроект №2505 із аналогічними вимогами.

ВІДЕОЗАПИС ПРЕС-БРИФІНГУ МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ.

17 коментарів:

  1. Ця тупа Суслова уже достала. За такі гроші як платить Демчак могла б придумати щрст нове.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Що ви причепились! Дівчина заробляє як може. Хтось працює головую, а хтось язиком і чимось іншим. Важкий час, в країні криза. А Київ поки не Амстердам, де цей "бізнес" є офіційний

      Видалити
    2. Ця сама дівчина, на відміну від вас - ботів, розумна та з гідною позицією. ЇЇ відвазі може позаздрити не один чоловік так, як протистояння таким падлюкам, як Ківалов та Калетник - це не просто ризик, а пряма загроза життю. Вона заслуговує поваги. Ганьба колективам тих ВУЗів, які не підтримують її відкрито, а тільки нишком-тишком чекають, що зміни хтось організує за них. Ще більша ганьба найманим ківало та калетоватникам, які будуть нести фігню про порядність та пригноблення їх господарів.

      Видалити
  2. Шановні, а докази де?! Як це Суслова бачить зловживання, а 30-тисячний студентський колектив Одеської академії не бачить. А може і не треба шукати того, чого нема. Це банальне політичне переслідування інакомислячих. Оце демократія! Нема слів!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Інно! Не 30-тисячний... Багато хто зі студентів розповідав і розповідає про зловживання

      Видалити
    2. Я теж навчаюсь в Академії, нам подобається Ківалов і ми реально розуміємо, що це все робиться через політичні переслідування. Його просто заказали, він крутий чувак і багато зробив для нас. Нехай ці Суслови мовчать собі тихенько і тявкають, бо вже достали, нічого самів зробити не можуть і цькують тих, хто щось добре для людей робить. Що поганогог у тому, що він будинок для викладачів побудував?!

      Видалити
    3. Всім ніколи не вгодити, треба брати до уваги думку більшості! Якщо їх влаштовують їх ректори/президенти - для чого всі ці розмови. ПРоведіть вибори в університетах. Сам Порошенко перед виборами казав: найкращий спосіб люстрації - думка людей.

      Видалити
    4. А чому підписуєтесь анонімно? Підтримуйте Ківалова публічно..

      Видалити
  3. На кожній конференції, інтерв"ю Суслова розказує про міфічну та недоведену корупцію у вузах. Народний депутат не повинен поширювати неправдиву інформацію та оббріхувати людей.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А чого їй переживати. Вона ж недоторкана. Між іншим, це єдина норма, що була серед пакету законів "16 січня" і не була прийнята новою Радою. Всі інші успішно діють!!

      Видалити
  4. Да, Демчак міг би, маючи такі статки, і потужнішого речника знайти. а так - знайшов не зрозумілу вискочку з не зрозумілими аргументами

    ВідповістиВидалити
  5. особисті інтереси понад усе, на даний час така ситуація в країні а вони намагаються навішати людям лапші перевести на інший бік барикад, краще б подумали про те як виправити ситуацію, а не своїми вчинками посилювали
    Більше читайте тут: http://dt.ua/columnists/v-moloko-173220_.html

    ВідповістиВидалити
  6. І хто це сказав? Хіба порядна людина до такого б додумалася?

    ВідповістиВидалити
  7. Про фінансові можливості та звязки цих ексректорів варто писати ??? Їх прихильники, надіюсь, не будуть перечити про неймовірнісні їхні статки. ЗВІДКІЛЯ вони взялися?? Ви про які докази тут пишете, які ще потрібні докази їхньої корумпованості ? Вам не страшно жити в країні з такими чиновниками? Ви ж переважно молодь. Вам також жити в цій країні. Кількість ботів вражає. Їх ще рік назад всіх варто було взяти за фаберже і серйозно потрусити. Які, блядь, з них ректори? Що вам, троляки, в них подобається, що вони все підгребли під себе, а з людей, в т.ч. і зі всіх вас- боти, зробили кріпаків-гопників, які під замовлення кидаються на різні масовки, мітинги у ролі тітушок ? Інертність народу дивує. Ніхто їх не підтримує, але РЕАЛЬНО бояться. Задумайтесь- МАЙДАН пережив та віддав більше, тому ВАШ страх - це сором перед памяттю МАЙДАНУ.

    ВідповістиВидалити
  8. Сам закон про люстрацію визнано європейською спільнотою далеко не досконалим та упередженим, таким що суперечить конституції і порушує права людини. І одну із найсумнівніших статей цього закону Луценко пропонує включити до закону «Про вищу освіту». Сумніваюсь, що ухвалюючи її депутати не знали, що її з легкістю можна оскаржити в суді. Очевидно, що ця норма була направлена на конкретних осіб задля того, щоб відсторонити їх від займаних посад на даний період часу і згодом буде обов’язково вилучена з законодавства.

    ВідповістиВидалити
  9. Якщо мова іде про відсторонення таких перевертнів, як Калетник чи Ківалов - то це свята справа. Вона благословенна. Скільки людської крові ці падли попили? Про це варто наголошувати, чи всі й так памятають? Наразі Калетник за допомогою Міністерства зриває чергові вибори ректора, так як йому досить зручно правити через підставну маріонетку з міністерства Курила В.І. Він просто інертний і стерильний стосовно управління ВНАУ. Все вирішує Калетник. Підготовка до виборів триває зі всіма маніпуляціми, новими призначеннями на посади людей невідомо кого і за що, але калетніковських. Вони будуть і спостерігачами і лічильною комісією. Допуску до спілкування з колективом ніхто крім калетбратсва немає. Обпаплюжили єдину достойну і шановану кандидатуру Мороза О.В. Ганебні статті та різний бруд замовного характеру не вщухає. Гнати нахер калетника з вузу і йому подібних !!!!!!

    ВідповістиВидалити