суботу, 23 травня 2015 р.

Черговий волонтерський рейд Тернопіль Вишнівець Шумськ Донбас


Рейд присвʼячено Дню Героїв
23 травня 2015 року волонтерська група «Схід і Захід єдині» при допомозі  підприємців, благодійників Тернополя, громадського формування Шумщини «Каскад» що входить до волонтерської групи «Схід і Захід єдині»  зібрали і відправили на схід України до наших бійців великий транспортний автомобіль допомоги, вагою близько 32 тонн («фура» сідельний тягач).

Тепер трохи про часткову заміну назви волонтерської групи. Під назвою «Схід і Захід разом» ми працювали від грудня 2014 року, але у звʼязку з тим що на львівщині офіційно зареєстрована благодійна організація з такою назвою, ми вирішили змінити свою. Тому наша группа при подачі документів на державну реєстрацію частково змінила попередню «Схід і Захід разом»  на «Схід і Захід єдині». Під такою юридичною назвою наша волонтерська группа зареєстрована державними органами. Принципово це нічого не змінює. Логотип, шеврони і іншу символіку групи ми переробимо, у цій публікації послуговуємось ще старою, це не зменшує обсяг нашої допомоги фронту. Я думаю що і дане розʼяснення унеможливить плутанину.











  Щодо допомоги нагадаю що на травневі свʼята автомобіль під  кермуванням водія Віктора Ропія довіз в район Констянтинівки Донецької області допомогу за приблизно тією ж вагою. Волонтерська група «Схід і Захід єдині» під керівництвом Едуарда Хатмулліна та Василя Конька успішно розвезла допомогу у найнебезпечніші опорні пункти і блок-пости фронтової лінії розмежування (читай попередні репортажі про группу «Схід і Захід разом»). Велике волонтерське і само собою солдатське спасибі хочеться сказати усім хто долучався до постійного збору допомоги для наших бойових героїв. Усі без виключення пожертви і допомога важливі для підримки наших хлопців на фронті.





 Рейд присвʼчений Дню Героїв що стартував сьогодні 23 травня ми здійснюєм під новою назвою. Координатори рейду Василь Конько (Тернопіль), Володимир Каніщев (Шумськ), Едуард Хатмуллін (Донбас). На цей раз у переліку: харчі (крупи, макаронні вироби, домашня «тушонка», закрутки, картопля, буряк, морква загалом 7 тонн, на цей раз висловлюєм подяку підприємцю Юрію Решетусі ), вода мінеральна ("Вишнівецька"  25 тонн), маскувальні сітки на бронетехніку, спорядження різне військове (намети, матраци і ін.). Допомога буде доставлена знову ж таки до самих найпередовіших та найвіддаленіших блок-постів та опорних пунктів наших військ від станиці Луганської до Волновахи. Велика кількість ваги вантажу, становить мінеральна вода «Вишнівецька», почався літній період на театрі бойових дій і тому вода для організмів солдат дуже важлива. Частинку десь близько однієї тони ми відправили в район Маріуполя.
 На останок хотілось би привітати усіх з Днем Героїв, ми вшановуючи наших визначних державних діячів XX століття що полягли у борні за Українську Самостійну Соборну Державу, стверджуємо їхні прагнення у сучасній Україні.

Ігор Крочак, військовий історик і волонтер, член НТШ, НСЖУ, СОУ, ветеран УНА-УНСО.
Для допомоги волонтерській групі «Схід і Захід єдині», усі бажаючі можуть долучитися коштами, які потрібні для придбання військового спорядження, палива для діяльності волонтерської групи і багато багато іншого. Звіти про діяльність нашої групи ми постійно публікуємо у ЗМІ.  
Наші реквізити для перерахунку коштів: громадська організація "СХІД  ТА  ЗАХІД  ЄДИНІ" .47100 Тернопільська обл. м.Шумськ вул. Волинська 4
р/р 26001070100010,МФО 300142,код ЕДРПОУ 39783360,ПАТ "Укрінбанк"

Довідка про День Героїв:

День Героїв або Свято Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, передовсім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, українських січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН. В сучасному вигляді відзначається 23 травня, але святкові та вшанувальні заходи проходять весь тиждень, на який припадає свято. Для зручності та якомога більшої участі, масові заходи, почасти, відбуваються в п'ятницю, суботу та неділю, що настає після свята. У 1941 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив щороку, 23 травня, святкувати День Героїв. Свято було приурочене до сумного дня 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі було вбито Євгена Коновальця. Було також обумовлено, що саме у травні пішли з життя «кращі сини України XX століття»: Микола Міхновський, Симон Петлюра та Євген Коновалець.

Немає коментарів:

Дописати коментар