пʼятницю, 1 травня 2015 р.

Неприбуткові держпідприємства необхідно приватизувати

Державні  підприємства, які не приносять прибуток, повинні бути приватизовані, але після жорсткого аудиту. Про це заявив член Ради партії «Воля» Сергій Таран.

«Перед тим, як виставляти підприємства на приватизацію, потрібно провести якісний аудит - дійсно вони неприбуткові чи з них просто вимиваються кошти на користь приватних структур. Іноді  державні підприємства фіксують нульові прибутки, демонструючи свою збитковість, але фактично є прибутковими. Наприклад, підприємства спиртової галузі. Тому приватизацію можна робити лише після виконання конкретних кроків», - зазначив Сергій Таран.
Серед обов’язкових умов, які партія «Воля» вимагатиме дотримуватись на етапі підготовки і проведення приватизації, наступні:
1. Проведення якісного аудиту, який визначить рівень збитковості підприємств;
2. Залучення до аудиту виключно авторитетних аудиторських компаній (Велика четвірка аудиторських компаній);
3. Оприлюднення чіткого і зрозумілого плану приватизації, проведення прозорого конкурсу;  
4. Залучення до приватизації компаній, які стануть стратегічними інвесторами української економіки.
На думку Сергія Тарана, в першу чергу необхідно залучати інвесторів з числа країн Європейського Союзу, які становлять стратегічний інтерес для України. Для цього треба адресно працювати з компаніями, вести індивідуальні перемовини з інвесторами та  створювати для них умови.
Довідково:
Велика четвірка аудиторських компаній — чотири найбільших у світі компанії, які надають аудиторські і консалтингові послуги. До їх числа належать: PwC (Велика Британія),  Deloitte Touche Tohmatsu (США), Ernst & Young (Велика Британія), KPMG (Нідерланди).
Прес-служба партії «Воля»

Немає коментарів:

Дописати коментар