понеділок, 4 травня 2015 р.

Від 8 травня прийом заявок на премію ім.О.Ульяненка

1. Літературна премія імені О. Ульяненка заснована Спілкою письменників ФРН міжнаціональної згоди для відзначення українських письменників за визначні здобутки в українській літературі.
Премія присуджується щорічно за кращі твори, які відповідають наступним критеріям:
- якість тексту;
- схильність до позитивної асоціальності автора;
- нонконформістська життєва позиція автора;

Премія присуджується авторові літературних творів. На здобуття премії можуть бути висунуті лише завершені твори, опубліковані або оприлюднені протягом останніх двох років.
Пропозиції про присудження премії вносять творчі спілки, українські національно-культурні, культурно-просвітницькі товариства, редакції періодичних видань, вчені ради вузів, наукових інститутів Національної академії наук, літературно-мистецькі угруповання або окремі особи, належні до літературно-мистецьких угруповань.
2. Пропозиції про відзначення премією приймаються журі від 8 травня до 17 серпня щороку.
Порядок подання, обговорення і розгляду творів, кандидатур, висунутих на здобуття премії, встановлюється засновниками і затверджується спільною постановою.
3.Рішення журі про присудження премії затверджується постановою засновників і друкується у пресі до 17 вересня щороку.
Особі, якій присуджується премію вручається диплом і грошова премія. Щорічно встановлюється одна премія у розмірі 500 доларів.
4. Твори висунуті на здобуття премії подаються на розгляд журі разом з листом клопотанням організації або особи, що їх висуває.
У листі-клопотання зазначається прізвище, ім.’я та по-батькові, назва твору, час його написання і місце публікації. Крім листа-клопотання, подаються відгуки про твір у засобах масової інформації.
Всі матеріали на здобуття премії надсилаються за адресою:
o_ulyan@ukr.net

Немає коментарів:

Дописати коментар