середу, 11 березня 2015 р.

Новий директор санаторію “Україна” намагається виселити біженців

Відразу після суду щодо незаконного звільнення головного лікаря санаторію “Україна” Андрія Липовецького, активісти “Комітету Народного Контролю” вирушили до самого санаторію, де мала відбутись зустріч щодо виселення біженців, які наразі мешкають на території оздоровниці.

На зазначену подію також прибули місцеві депутати, помічник нардепа Михайла Гаврилюка, котрий балотувався в цьому окрузі, представники ОБСЕ, працівники санаторію та місцеве телебачення. Не обділила увагою зібрану публіку і новопризначена директорка санаторію “Україна”(хоча в статуті підприємства подібна посада відсутня) Марія Гуртавцова.
Переселенці пояснили, що міська рада надала їм корпус на території санаторію, де вони зараз мешкають. Проте з появою нової директорки, людей просто виживають.
“Спочатку вимкнули опалення, тепер вода ледь біжить з крану. Кажуть, що в санаторію нема грошей. Так ми самі можемо платити за комунальні послуги. Ми ж сюди прийшли не просто так. Нас заселила міська рада. В нас також є права” – розповідає переселенка з Донецьку.
Подібне ставлення зрозуміло, оскільки землю, де мешкають біженці, вже пригледіли декілька покупців під забудову. Саме тому, новій директорці конче необхідно здихатись від переселенців чи АТОшників, що мають проходити безкоштовну реабілітацію після повернення з зони бойових дій.
Хоч пані Гуртавцова щось намагалась пояснити у відповідь, проте було якось дивно чути про прозорість, антикорупційність та відданість своїй справі від директора звичайного українського санаторію у довгій білій хутряній жилетці та з великими діамантами у вухах.
До того ж, господиня санаторію, побачивши наших активістів, відразу викликала міліцію. Мовляв, злякалась за  можливе рейдерське захоплення.
Поки представники ОБСЕ обіцяли допомогти біженцям, активісти “Комітету Народного Контролю” заявили, що не дозволять виселити переселенців та ущемляти їх права, будуть прискіпливо спостерігати за цілісністю території санаторію “Україна” та в кінці зустрічі заспокоїли Гуртавцову, щоб більше наряд не викликала – на наступний раз самостійно прийдемо з міліцією.

Немає коментарів:

Дописати коментар