пʼятницю, 20 березня 2015 р.

Підприємства Ахметова мають перевірити правоохоронці

Виявлення корупційної схеми на одному підприємстві Рината Ахметова повинно автоматично призвести до аналогічних розслідувань на інших гірничо-збагачувальних комбінатах олігарха. Про це заявила під час брифінгу у парламенті депутат ВОЛІ Ірина Суслова, інформуючи журналістів про відкриття кримінальної справи Прокуратурою та УМВС Дніпропетровської області щодо незаконних дій керівництва  «Інгулецького гірничо-збагачувального комбінату» (ІнГЗК).


Уваги Державної фіскальної служби, на думку Ірини Суслової, потребують Центральний та Північний гірничо-збагачувальні комбінати.

Крім того, депутат ВОЛІ вважає неприпустимим ігнорування інформації щодо можливого фінансування Ринатом Ахметовим терористів, які воюють на стороні країни-агресора: «Ми не можемо дозволити ухилятись від податків ті підприємства, які за рахунок отриманих надприбутків можуть здійснювати фінансування сепаратистів, адже частина підприємств олігарха знаходиться на окупованій території».

Нагадаємо, правоохоронні органи на підставі депутатського звернення Ірини Суслової розпочали розслідування фактів злочинної діяльності на підприємстві Рината Ахметова. Зокрема, на Інгулецькому комбінаті в «ручному режимі» були змінені свідчення інформаційної системи «Мнемощит», яка фіксує обсяги видобутого залізорудного концентрату. В  результаті цього було  введено в оману Міненергетики та вугільної промисловості та призвело до несплати податків державі, невиплаті у повному обсязі зарплат працівникам. 

В результаті таких дій, металургійні підприємства Ахметова, які знаходяться на територіях, підконтрольних бойовикам, отримують надприбутки за продукцію, вироблену з необлікованого залізорудного концентрату та за рахунок  несплати податків до бюджету України.
http://volya.ua/news/1304
Прес-служба партії «Воля»

Немає коментарів:

Дописати коментар