пʼятницю, 20 березня 2015 р.

Мельник досі грабує державу

Через корупційні схеми одіозного «регіонала» Петра Мельника продовжується відчуження у приватні руки майна університету вартістю в десятки мільйонів гривень. Допомагають екс-ректору його близькі родичі та раніше судимі особи. Про це під час брифінгу у парламенті заявила народний депутат України, член Ради партії «Воля» Ірина Суслова.

Парламентарій  зазначає, що у вузі під виглядом державно-приватного партнерства у розбудові житла для викладачів та студентів відбуваються корупційні діяння. Серед іншого, університет орендує об’єкти за завищеними цінами та укладає договори без належного обґрунтування. Встановлено безкоштовне використання майна та приміщень Національного університету ДПС України приватними організаціями, продаж такого майна за безцінь та інше.
«Для реалізації різних оборудок свого часу було створено ТОВ «Ірпінська фінансово-юридична академія», співзасновниками якого виступали син ректора – Мельник Максим Петрович та його сестра – Мельник Тетяна Володимирівна. В реалізації усіх цих схем сім’ї Мельників допомагають неодноразово судимі особи і злочинного світу», - заявила Ірина Суслова.
Депутат також, серед іншого, оприлюднила нові факти злочинних дій команди Мельника. Зокрема, йдеться про незаконне відчуження майнового комплексу піонерського табору ім. Макаренка та реабілітаційно-оздоровчого комплексу «Сосновий бір», що завдало державі збитків на суму майже 3 млн грн. Також серед злочинів: використання не за цільовим призначенням понад 3,8 млн. грн.під час реконструкції та будівництва спорткомплексу Національного університету ДПС України; передача в оренду нерухомого майна, закріпленого за університетом, без укладання відповідних договорів; укладання господарських договорів без проведення відповідних тендерів або з умисним порушенням процедури їх проведення та багато ін.
Ірина Суслова акцентує увагу, що Петро Мельник активно намагається повернутися у крісло ректора Університету.
«Зараз паном Мельником робляться безпрецедентні кроки для того, аби всіма правдами і не правдами повернутися в своє крісло ректора. Хоча насправді його місце – на нарах. Ми оформили  факти корупційних зловживань Мельника, який просидів в університеті понад 20 років, в депутатський запит до Генпрокурора Віктора Шокіна, і вимагаємо за кожним фактом порушення законодавства України внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати досудові розслідування», - заявила член Ради партії «Воля».
Прес-служба партії «Воля»

Немає коментарів:

Дописати коментар