середу, 18 березня 2015 р.

Поновлення Мельника ректором переноситься

Судове засідання про поновлення Петра Мельника на посаді ректора Національного університету Державної податкової служби України перенесено на 15 квітня цього року. Натомість, завтра його чекає суд за хабарництво. Про це за підсумками сьогоднішнього судового засідання  повідомляє народний депутат України Ірина Суслова.

«За підтримки громадськості ми сьогодні не допустили повернення поплічника Януковича Петра Мельника на посаду ректора. Проте суд перенесено і загроза досі залишається. Сьогодні позивачем було надано суду результати дуже цікавої експертизи, яка вказує, що свою заяву про відставку Мельник, начебто, написав під тиском, перебуваючи у важкому психологічному стані. Маємо ось такі чудеса вітчизняних експертиз» , - коментує нардеп подробиці сьогоднішнього засідання Ірпінського міського суду Київської області.
При цьому, Суслова зазначає, що вже завтра, 19 березня о 09.30, відбудеться інше судове засідання по резонансній кримінальній справі щодо фактів хабарництва з боку Мельника.
«Зараз судами вирішується питання, яке місце займе Мельник? Тверді нари, чи м’яке крісло ректора? На жаль, без активної позиції громадськості важко розраховувати на справедливі рішення судів Тому нам потрібно продовжувати активно добиватися встановлення верховенства права в країні всіма доступними засобами», - зазначає член Ради партії «Воля» Ірина Суслова.
Як відомо, Мельник був затриманий у липні 2013 року за отримання хабарів від родичів абітурієнтів за вступ до вишу. Згодом він самостійно написав заяву про відставку з посади ректора, проте майже через два роки доводить, що зробив це під тиском.
Також прокуратурою ведеться розслідування зловживань Мельника під час будівництва об’єктів в рамках підготовки до ЄВРО-2012 на суму понад 3 000 000 грн.  

Немає коментарів:

Дописати коментар