неділю, 15 березня 2015 р.

“Зелена” чи “чорна” Іванківська ТЕС

16 березня 2015 року об 11:00 відбудеться акція протесту “Зелена” чи “чорна” Іванківська ТЕС?

В кінці 2013 року розпочалось будівництво в околицях смт. Іванків Київської області ТЕС, що нібито вироблятиме «зелену», альтернативну енергетику – а саме електрику за рахунок спалювання деревини. Мирні жителі Іванкова вже більше двох років протестують проти діяльності ТЕС, адже на станції планується спалювання до 500 т забрудненої радіонуклідами деревини з навколишніх лісів.


Як стверджує голова Іванківського осередку Громадської організації «Всеукраїнський Комітет Народного Контролю» Олег Денисенко: "При спалюванні концентрація радіоактивних речовин збільшується більш ніж у 100 разів, перетворюючи залишки деревини після спалювання в радіоактивні відходи з великим вмістом радіоактивного цезію".

Активісти неодноразово зверталися до влади з проханням на допомогу. Проводили місцевий референдум з цього питання, проте результати зібрання були скасовані. Наразі мешканці судяться з селищною радою та ТЕС, проте процес постійно затягуються, засідання переносяться, а судді навмисно роблять помилки та «недобачають» реальних доказів.

На звернення громадян 16 березня об 11:00 до Іванківської ТЕС приїде обласна лабораторія для проведення екологічної експертизи. 

Мирних жителів Іванкова може спіткати велика доза радіації, яку буде випромінювати ТЕС. У зв’язку з цим, просимо всіх просимо всіх небайдужих свідомих українців - активних громадян, чесних журналістів, прийти та підтримати наших активістів, що виступають на захист Іванкова!
 

Збираємось 16 березня о 10 30 біля ТЕС! ПРИЙДИ! ЗАХИСТИ ІВАНКІВ!

Немає коментарів:

Дописати коментар