пʼятницю, 27 березня 2015 р.

Новий закон поширить люстрацію на ректорів вузів

Новий законопроект, який зобов’яже пройти  перевірку ректорів вузів щодо причетності до злочинів режиму Януковича, готується групою народних депутатів України.  Про це повідомила нардеп Ірина Суслова під час прес-конференції у м. Вінниця.


Парламентар переконана, що першим кроком на шляху до люстрації у галузі освіти має стати проведення чесних, прозорих та демократичних виборів керівництва вузів по всій Україні. Зокрема, у Вінницькому національному аграрному університеті, де ректора Григорія Калетніка відсторонено через порушення проти нього кримінальної справи.

«Григорій Калетнік, який голосував за диктаторські закони 16 січня, задіяний в корупційних схемах та хабарництві не має морального права брати участь у суспільному та політичному житті країни. Тим більше обіймати посаду ректора та брати участь у  вихованні молоді!», - заявила Суслова, відзначивши, що лише за приблизними розрахунками, Калетнік своєю діяльністю в університеті наніс збитків державі на десятки мільйонів гривень.
   
При цьому, нардеп підкреслила, що це вже далеко не перший випадок корупційних схем, котрі впровадили ректори вузів епохи Януковича.
 
«Ми готуємо законопроект, який унеможливить перебування на посаді одіозних ректорів, зокрема таких як Сергій Ківалов, Петро Мельник, Григорій Калетнік та ін.. Ректори мають пройти ще більш жорсткий «тест на очищення влади», ніж чиновники! Адже країна довіряє їм своє майбутнє - нове покоління нації», - заявила Ірина Суслова про ініціативу групи депутатів.

Як відомо, нардеп від «Волі», окрім Вінницького Аграрного національному університеті, активно бореться із зловживаннями у Національному університеті Державної податкової служби України, Національному університеті «Одеська юридична академія», Миколаївському національному аграрному університеті та в інших вузах.

Немає коментарів:

Дописати коментар