вівторок, 17 березня 2015 р.

“Зелена” чи “чорна” Іванківська ТЕС

16 березня 2015 року в Іванкові пройшла акція протесту під лозунгом “Іванківська ТЕС – радіаційний геноцид!”

Головною вимогою мітингувальників було зупинити діяльність теплоелектростанції, що знаходиться поруч з їх містечком.


Вже більше двох років мирні жителі Іванкова протестують проти діяльності славнозвісної “ЕКО” ТЕС, адже вважають, що в якості сировини для спалювання, станція використовую забруднену радіонуклідами деревину з навколишніх лісів.

“Місцева громада скаржиться на діяльність ТЕС та вважає, що вона шкодить здоров’ю населення та довкіллю. Якщо це так, то наслідки діяльності подібної електростанції можуть бути катастрофічними та можуть викликати нове лихо, як Чорнобиль. Саме тому ми будемо тримати це питання під контролем, аби не допустити екологічну катастрофу”, – повідомив голова “Всеукраїнського Комітету Народного Контролю” Леонід Сіваков.

У зв’язку з отриманням численних скарг населення на гарячу лінію Кабміну, управління СЕС направило представників хімічної лабораторії для проведення замірів шуму та викидів в повітря. Поки представники від громадськості разом з журналістами перебували на території ТЕС, аби на власні очі побачити, яку деревину використовує станція, інші активісти прискіпливо наглядали за діяльністю вчених.

Однак, місцеві мешканці стверджують, що все це була чергова показуха. “Здебільшого, коли станція працює, то у нас аж вікна трусяться від звуку.  А тут якась бутафорія. Спеціально під заміри увімкнули, мабуть на 5% потужності, аби не заглохнути…” – стверджує місцева мешканка Надія.

Результати експертизи наразі не відомі.

Немає коментарів:

Дописати коментар