пʼятницю, 27 березня 2015 р.

Порушення права в'язнів на охорону здоров'я та медичну допомогу

30 березня, 11:00, ІА «Інтерфакс-Україна», Київ, вул. Рейтарська, 8/5а

Харківська правозахисна група презентує результати аналізу стану реалізації права засуджених на охорону здоров’я та медичну допомогу, наведе приклади (приголомшуюче відео, фото) порушень цього права.

Як свідчать результати моніторингу, у багатьох установах Державної пенітенціарної служби України (ДПтСУ) відсутня належна увага та відповідне медичне обслуговування до ув'язнених, що страждають на тяжкі захворювання, яких лікують або в межах закладу, де вони відбувають покарання, або, в кращому випадку, в одній з медичних установ ДПтСУ. Однак, як і більшість цивільних медичних закладів України, останні часто в більшій мірі не мають можливостей надавати належну медичну допомогу. З практики Європейського суду з прав людини такі умови утримання і ненадання медичної допомоги трактується як порушення ст. 3 Європейської Конвенції (катування, жорстоке поводження)
Харківська правозахисна група за підтримки Відділу освіти, науки та культури Посольства США в Україні проводить аналіз стану реалізації цього права та надає на практиці юридичну допомогу засудженим, які є жертвами порушень. Результати цієї роботи будуть представлені на прес-конференції.

Учасники:
Євген Захаров, Харківська правозахисна група
Анна Литвин, адвокат, Харківська правозахисна група
Вадим Човган, Харківська правозахисна група

Немає коментарів:

Дописати коментар