вівторок, 31 березня 2015 р.

Слідство проти холдингу "Украгропром"

Прокуратура розпочала слідство проти керівництва холдингу, який пов’язують із Сергієм Тарутою, за фактом розкрадання держмайна

Столична прокуратура підозрює ТОВ «Торговий дім «Украгропром» у розкраданні майна державних підприємств Національної Академії аграрних наук України. Справу було відкрито за результатами звернення народних депутатів України від партії «Воля» Юрія Дерев’янка та Ірини Суслової.

«Діяльність земельної мафії навколо Академії стала предметом уваги активістів та народних депутатів ще в минулому році. Тоді ж було вперше жорстоко побито громадських активістів, котрі розкрили корупційні схеми у Запорізькій області. Тільки в цій області розкрадання на підприємствах Національної академії аграрних наук України сягають понад 1 млрд. грн., а площі незаконно розпайованих земель - 60 га», - повідомляє прес-служба партії «Воля».
Корупційна схема полягає в доведенні до банкрутства аграрних підприємств компанією ТОВ “Торговий Дім “Украгропром”” (входить до холдингу «Украгропром»), відчуженні майна за борги та згодом розкраданні земель. На сьогодні такі дії чиняться у Запорізькій, Житомирській та інших областях.
«Прокуратура міста Києва розпочала досудове слідство, внісши відповідну інформацію в Єдиний реєстр. Правоохоронці вбачають в діях керівництва компанії «Украгропром» ознаки кримінального правопорушення за фактом розкрадання майна ДП «ДГ «Відродження» та інших підприємств НААН України. Справу доручено Шевченківському райуправлінню міліції Києва», - відзначають у політичній силі.
Народні депутати України очікують, що вслід за розкриття корупційних схем правоохоронці знайдуть та покарають також і тих, хто бив громадських активістів. Саме на цих питаннях і наголошували у своїх зверненнях Юрій Дерев’янко та Ірина Суслова.
За даними сайту «Наші гроші», холдинг «Украгропром» контролює Сергій Тарута. Засновниками ТОВ «Торговий дім «Украгропром» є кіпрська компанія «Мілтора Холдінгз Лімітед» (99,9%), ТОВ «Ейджджи Агро Менеджемент», а також Сергій Коржов і Олександр Пилипенко, екс-віце-президент корпорації «ІСД». Пилипенко разом із колишнім головою Донецької ОДА Сергієм Тарутою є співзасновниками Благодійного фонду «Платар».

Немає коментарів:

Дописати коментар