вівторок, 31 березня 2015 р.

Черговий волонтерський рейд Тернопіль Шумськ Донбас.Частина 2





Як я вже повідомляв 28 березня 2015 року волонтерська група «Схід і Захід разом» під керівництвом Василя Конька та Едуарда Хатмулліна при допомозі громад Тернопільської єпархії  УПЦ КП, підприємців, благодійників Тернополя, громадського формування Шумщини «Каскад» з Володимиром Каніщевим на чолі, зібрали та відправили на схід України до наших бійців великий транспортний автомобіль допомоги, вагою близько 30 тонн («фура» сідельний тягач).
Перелік допомоги: харчі («тушонка» домашня, сало, смалець, вареники, голубці залиті смальцем і ін..), овочі (картопля, буряк, морква), мука, цукор, макаронні вироби, військова форма, матраци і багато багато іншого.





   З вантажем у Донбаський рейс поїхав шумчанин Валерій Нагиналюк, телефоном він повідомив що екіпаж волонтерської групи «Схід і Захід разом» та громадського формування Шумщини «Каскад» разом з водієм Віктором Ропієм розвіз допомогу у такі підрозділи і з'єднання: спеціальна рота "Скеля", батальйону патрульної служби міліції особливого призначення Київ-1 півтори тонни, зведений батальйон Національної Гвардії України в/ч 3007 дві тонни, 24-а окрема Залізна механізована бригада, чотири тонни, допомогу передано на фронті 4-тому і 1-му батальйонам. Також допомога надійшла до 80-тої окремої аеромобільної бригади ПДВ Збройних Сил України у 1-й штурмовий батальйон і до її інших підрозділів, загалом сім тонн. Ну і звичайно не забули про 8-й окремий полк спеціального призначення (8-й оп СпП, в/ч А0553) що активно бере участь у бойових діях на фронті, доставлено також сім тонн. Стратегія волонтерської групи «Схід і Захід разом» усі підрозділи що перебувають на фронті є під нашою опікою і ми не ділимо їх за принципом служать там наші земляки чи ні, всі вони наші брати «Хто, якщо не ми !». Хоча у вище перелічених підрозділах та з'єднанях і служить чимало уродженців Тернопілля. Нашій волонтерській групі також допомагає у справі довезення допомоги на фронт «Фонд допомоги спеціальним підрозділам які приймали участь у бойових діях».
  Разом ми здолаємо будь якого супостата та харцизяку, так казали наші предки під орудою Кошового отамана Івана Сірка та полковника Подільського, згодом — Кальницького (Вінницького) і Паволоцького Війська Запорізького (низового) Івана Богуна.

Ігор Крочак, військовий історик і волонтер (фото автора)

Немає коментарів:

Дописати коментар