понеділок, 9 лютого 2015 р.

Хід проведення мобілізації у Тернопільській області





Сьогодні, 9 лютого 2015 року, у приміщенні Тернопільського обласного військового комісаріату відбувся круглий стіл на тему «Хід проведення четвертої черги часткової мобілізації». 

У заході взяли участь військовий комісар Тернопільського обласного військкомату полковник Володимир Катинський, Народний депутат України Микола Люшняк, військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади, який тільки повернувся із зони АТО старший сержант Андрій Поляруш, представник самооборони майдану Тернопільщини Юрій Моргун, духівники – отці Віталій Козак і Дмитро Лисак та представники ЗМІ області.
Під час дискусії мова йшла про проведення в області четвертої черги часткової мобілізації.
Тернопільський обласний військовий комісар полковник Володимир Катинський повідомив, що за 20 днів проведення мобілізації область на 50% виконала план.
– Після медичного обстеження, військовзобовязаних направляємо не у АТО, а у військові навчальні частини для відновлення навичок та проведення злагодження. Закликаю громадян краю приходити до військкоматів області захищати Україну, яка зараз у біді, – наголосив полковник Володимир Катинський.



Народний депутат Микола Люшняк зазначив, що Україна зараз залишилася наодинці з агресором. Нам треба разом підняти патріотизм молодих людей.
– Треба відстояти свою землю, щоби агресор не мав шансу просунутися далі. Ця мобілізація забере до війська не більше трьох відсотків громадян. Якщо не підемо на захист Вітчизни – втратимо Україну. Звертаюся до усіх молодих людей самостійно, без повісток, приходити у військкомат, – наголосив нардеп Микола Люшняк.
Учасник АТО старший сержант Андрій Поляруш повідомив, що ні для кого не буде новиною, що ми уже давно воюємо із регулярними формуваннями збройних сил Росії.
– Мобілізація зараз вкрай потрібна. Необхідно дати перепочити, хоча б на якийсь час, тим хлопцям, котрі уже рік на фронті. Переконаний, що після відпочинку багато з них повернеться назад у зону АТО захищати Батьківщину. Якщо кожен зрозуміє це, Україна переможе будь-якого агресора, – наголосив старший сержант Андрій Поляруш.
Закликали військовозобов’язаних піднятися на захист Вітчизни та зявитися у військкомати області і представники самооборони майдану та духовенство Тернопілля.
– Церква безкорисно допомагає українським військовим. Ми повинні кожну часточку себе вкласти для того щоби нагодувати, озброїти, дати будь-яку допомогу кожному солдату щоби захистити нашу державу, – наголосив отець Дмитро Лисак.

Василь Лабай
Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України
Фото Івана Пшоняка


Немає коментарів:

Дописати коментар