середу, 25 лютого 2015 р.

Порушення прав людини в зоні АТО

 27 лютого Громадська ініціатива “Восток – SOS”, Правозахисний центр “Поступ” за підтримки Управління Верховного Комісара ООН з Прав Людини організовують Круглий стіл на тему “Порушення прав людини в зоні АТО”.
Круглий стіл відбудеться в п’ятницю, 27.02 з 11:00 до 14:00 в приміщенні ІА “Укрінформ” за адресою: вул. Б. Хмельницького, 8/16.

Навіть під час перемир’я збереження права на життя для мирних громадян потребує організованої евакуації. Евакуація – це не тільки переміщення, а й розселення людей, відновлення для них соціальних виплат, працевлаштування. Наразі ці та інші потреби значною мірою покривають волонтерські організації. Держава поступається їм в ефективності і бажанні допомогти, витрачаючи ресурси не на допомогу, а на створення додаткових перепон.
Багато людей знаходиться поза межами уваги держави – обмін полоненими “всіх на всіх” не відбувається в один день, і робота в цьому напрямку не закінчується після виходу людини з полону. Колишні заручники мають потребу в медичній, психологічній та гуманітарній допомозі.
Проблемним на сьогодні є механізм перепусткової системи в зоні АТО для людей, що намагаються врятувати своє життя.
Українські та міжнародні журналісти, що висвітлюють проблеми, щодня перебувають в гарячих точках, проте і вони зазнають утисків, в тому числі і з боку української міліції.
Теми до обговорення:
  1. Організована евакуація з небезпечних районів;
  2. Гарантовані державою виплати вимушеним переселенцям;
  3. Перепустковий режим в зоні АТО;
  4. Зниклі та полонені, надання гуманітарної допомоги тим, хто вийшов з полону та їх родинам;
  5. Особливості роботи журналістів в зоні АТО;
  6. Роль громадських ініціатив в роботі з вимушеними переселенцями.
На зустріч запрошені представники Держслужби з надзвичайних ситуацій, МВС, СБУ, Міністерства соціальної політики, а також громадські активісти, волонтери та журналісти, що працюють в зоні АТО.
Контакт з організаційних питань:
+38 (096) 77 655 94 – Тетяна Безрук
Контакт для ЗМІ:
+38 (066) 64 39 188; ivkina@vostok-sos.org – Ольга Івкіна

Немає коментарів:

Дописати коментар