понеділок, 16 лютого 2015 р.

Скандальну ділянку на Кардачах захистять від забудови

У вівторок, 17 лютого, на сесії Київської міської ради депутати розглянуть проект рішення про надання статусу скверу земельній ділянці на вул. Польовій, 56-74за поданням депутата від фракції ДемАльянс Г.Янченко. Мешканці мікрорайону вже двічі самотужки відбивали свою прибудинкову територію від забудовників. Тепер, за умови ухвалення рішення про сквер, земельна ділянка залишиться за громадою, а її благоустроєм займатимуться районна адміністрація спільно з КП «Київзеленбуд».

«У вересні, коли Київрада розглядала питання передачі  цієї ділянки для багатоповерхового будівництва, я запропонувала погоджувати ділянки в межах житлових кварталів винятково після громадських обговорень аби уникати нових скандальних забудов. – розповідає Галина Янченко. –Вже під час імпровізованих громадських слухань, які організувала команда ДемАльянсу, ми з’ясували, що це третє зазіхання забудовників на маленький зелений оазис біля Караваєвих дач. Звісно, що місцева громада була проти. Жителі й стали основним стимулом для Земельної комісії до активних дій. А я взялась за розробку проекту рішення по створенню скверу в цьому дворі зі створенням тут спортивного майданчика».
Місцева громада неодноразово зверталася з проханням облаштувати сквер на цій ділянці, передбачений відповідно до генплану на житлові будинки на вул. Польовій, 56-76 у Солом’янському  районі м. Києва. Тому прийняття рішення допоможе уникнути конфліктної ситуації, в разі будівництва на цій ділянці багатоповерхівки.
«Це той унікальний випадок, коли скандальної забудови вдалось уникнути ще до того, як у дворі вирито котлован, а сама ділянка огороджена триметровим парканом. Я сподіваюся, що на сесії Київради депутати будуть уважними до думки своїх виборців і покажуть, що їх обрали, аби відстоювати права громади» - висловилася Галина Янченко.

За коментарями звертайтеся 063 20 22 194 (Ксенія)
або https://www.facebook.com/halyna.yanchenko

Немає коментарів:

Дописати коментар