середу, 14 січня 2015 р.

На Одещині дзвіницю храму прикрасили георгіївською стрічкою

Дзвіницю Храму Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ МП у селі Байтали Ананьївського району Одеської області "прикрашає" георгіївська стрічка.
Автором такої оригінальної ідеї виступив настоятель церкви і водночас депутат районної ради від Партії регіонів Антоній Кумпете. Стрічка - це декілька рядів цегли кольорів георгіївської стрічки на стінах дзвіниці.

Патріотично налаштовані мешканці села і району виступили категорично проти такої ініціативи і вимагають негайно демонтувати стрічку. Більше того - храм зводиться у тому числі й за кошти із місцевого бюджету.
"У селі Байтали батюшка побудував церкву і зараз будується дзвіниця. І на тій дзвіниці є георгіївська стрічка. З цього села люди воюють за рідну землю, за державність, щоб сюди ніякі зайди не йшли, а батюшка відверто, нагло витворяє такі номера. На зло людям, для роздратування спільноти прикрасив дзвіницю георгіївською стрічкою", - повідомив у коментарі iPress.ua представник місцевго українського козацтва Олександр Плотянський.
Він каже, що батюшка ще може виправити ситуацію - розібрати цей фрагмент стіни і замінити цеглою іншого кольору. Цегла для цього є - силікатна і ще не розпакована.
Олександр Плотянський визнав, що батюшка дуже багато зробив для села – побудував церкву і жіночий монастир.
"Але може настати час, коли цей батюшка, який є молдованином, буде створювати такі настрої в населення, щоб цю територію було приєднано до Румунії. У нас же тут багато молдавських сіл. Це така перспективна загроза", - додає Плотянський.
Він розповідає, що багато допомагав батюшці, платив за електрику у церкві, але згодом припинив спілкування.
Олександр Плотянський каже, що у релігійних громадах переважають промосковські настрої.
"Людина йде до Бога, йде до Церкви. Але, як - батюшка подає, що Київський патріархат – це чорти, відступники? А люди старшого віку, вони в це вірять. Йде антиукраїнська пропаганда. Як з цим боротися? Я не знаю", - стверджує Плотянський.
Представник козацтва також додає, що в селі й так неспокійна ситуація – з'являються підозрілі люди.
"Але коли я взнав, що тут появився один чоловік. Я цю інформацію ще перевіряю. Одна людина вже написала заяву. Справа у тому, що на вишки мобільного зв’язку місцеві хлопці вчепили синьо-жовтий прапор. Людина, сказала хлопцям, що "прийдуть наші і ми на цих пропорах вас будемо вішати". От такі сепаратистські замашки. Я хочу його віддати в СБУ, щоб цього у нас не було", - каже представник козацтва.
"Під георгіївською стрічкою воювали кубанські казаки і власовські загони, які перейшли на сторону Німеччини. Тепер під цією стрічкою вбивають наших хлопців в Лугандоні. Повісити у селі георгіївську стрічку – це наплювати на людей на їх почуття. Яка перспектива цієї стрічки? Що прийдуть канапи і він їм вгодить?", - обурюється Плотянський.
Він також стверджує, що батюшка Кумпете не заплатив будівельникам 119 тис грн. за виконані роботи.
Батюшка Антоній Кумпете у коментарі iPress.ua заявив, що зараз не може коментувати цю ситуацію і порадив зателефонувати пізніше.

Немає коментарів:

Дописати коментар