пʼятницю, 23 січня 2015 р.

Схід і Захід разом. Волонтерський рейд


                           


Сьогодні 23 січня 2015 року стартував волонтерський рейд тернопільських, шумських і східноукраїнських волонтерів. Можливо є не простим і звичайним символізмом те що підготовка і старт відбулися у дні коли ми згадуємо Акт Злуки українських земель у 1919 році. Нинішня ситуація на театрі бойових дій є непростою, і наполегливість, скромність та стійкість з якою волонтери спішили для  відвозу допомоги гідна поваги.

       Отож волонтерською группою «Схід і Захід разом» (тернополянин Василь Конько представник Луганщини Едуард Хатмуллін і багато багато ін.) Шумськими волонтерами з самооборони під керівництвом Володимира Каніщева підготовлено до відправки на схід допомогу вагою поверх шість тон. Перечисляти весь спектр категорії і класифікацію спорядження, харчів, обладнання, маскувальних халатів, термобілизни, військового одягу і взуття, медикаментів у короткому повідомлені замітці небуду. Зазначу лише що діточки Васьковецької початкової школи під керівництвом своїх вчителів і бійців самооборони сплели великі білі маскувальні сітки для бронетехніки, як запевнила їхня вчителька Віра Косік хоч важко це було робити маленькими дитячими рученятами, та її учні горді того що допомогли нашим бійцям.












     Та найбільшою оркасою і гордістю цього рейду звичайно буде повноприводний автомобіль (бус) Volkswagen Transporter який тернопільські підприємці і волонтери придбали щоби доставляти до найвіддаленіших бойових постів (на передку) волонтерську допомогу. Зараз там на фронті по розбитим танковим дорогам не на кожній машині поїздиш. Потрібна надійна «волонтерська транспортна бойова одиниця» щоби можна швидко по дорогам що прострілюються доходити до (передка).















У Шумьку хлопці перебрали його двигун, покрасили, дещо вдосконалили і дали назву «Балу» так називають волонтера Василя Конька наші бійці. Я їду з ним на початку наступного тижня, у своє чергове журналістсько-волонтерське відрядження, а споряджені транспорти стартанули сьогодні. По приїзду назад обовʹязково опишу і проаналізую побачене.




На останок замітки хотілось би добрим словом згадати наших земляків що вагомо підтримали почин Василя Конька і інших волонтерів. Це директор магазинів «Мега Люкс» і «Орбіта» Іван Барлдін, директор ПП «Продекспорт» Степан Рубай, директор ПП «Галактика комфорт» Володимир Чарнош, директор ПП «Ярош» Юрій Решетуха, зам.директора ПП «Зготсервіс»(м.Підволочиськ), та багато інших.
     Машини і вантажі перед далекою дорогою були освяʹчені. Усе що зроблене для нашої перемоги гідне поваги і наслідування.
Шумськ-Тернопіль (далі буде)

Ігор Крочак (фото автора)

Немає коментарів:

Дописати коментар