суботу, 24 січня 2015 р.

Львівський аеропорт уклав договір з "тітушками"?

Заява
 
трудового колективу
ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» ім. Данила Галицького

Ми, трудовий колектив Державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Львів» ім.Данила Галицького заявляємо, що керівництво аеропорту в особі т.в.о. гендиректора Кузнєцова О.І. намагається «узаконити» доступ на територію режимного об’єкту «тітушкам». Це робиться з метою тиску та залякування працівників підприємства, які відкрито виступають проти розкрадання та провального менеджменту.

Зокрема, трудовому колективу аеропорту стало відомо про Угоду про співпрацю (від 06.10.2014) між т.в.о. генерального директора ДП МА «Львів» ім. Д.Галицького Кузнєцовим О.І. та Головою ГО «Розвиток громади» Болюбашем А.Р. Нагадаємо, що саме представники ГО «Розвиток громади» та інші невідомі особи 02.10.2014 р. пробували спровокувати силовий конфлікт на профспілковій конференції нашого підприємства.
На цій конференції  працівники аеропорту одноголосно висловили недовіру т.в.о. гендиректора Кузнєцову О.І. та, наближеним до нього, чотирьом керівникам управлінь. Провокації відбувались в «кращих» традиціях початку подій на Майдані: молодики спортивної зовнішності в кросівках, а в народі – «тітушки».  18.12.2014 після спільного засідання Ради трудового колективу та профспілкового комітету аеропорту, голова ГО «Розвиток громади» Болюбаш А.Р., перебуваючи  на закритій території підприємства на запрошення т.в.о. гендиректора Кузнєцова О.І., знову спробував спровокувати конфлікт.Жодного разу ні представників ГО «Розвиток громади», ні представників «Афганської сотні» трудовий колектив на свої збори офіційно не запрошував!

Повертаючись до угоди. В ній зазначено, що аеропорт в особі т.в.о. гендиректора Кузнєцова О.І. та ГО «Розвиток громади» в особі її Голови  Болюбаша А.Р. «усвідомлюють необхідність об’єднання зусиль щодо сприяння підвищенню суспільної, культурологічної активності суспільства, що має велике державне значення, та налагодження взаємовигідного співробітництва…».

Але справжній шок в трудового колективу викликав пункт 5 «Умови співробітництва», з якого випливає, що державне підприємство аеропорт «Львів» є членом Громадської організації «Розвиток громади» і працівники аеропорту – державного підприємства мають збиратись на вимогу цієї ГО . 

«5.1. ГО «Розвиток громади» здійснює забезпечення реалізації вказаного проекту, а також супровід реалізації в рамках даної Угоди, а діючий член даної організації (надалі – сторона 2) забезпечує організаційну, інформаційну, ресурсну, фінансову, методичну, наукову підготовку для втілення цього проекту.
5.2. Сторона 2 на першу ж вимогу ГО «Розвиток громади» зобов’язує забезпечити явку членів своєї організації для підготовки організації міжнародних зустрічей, спільних фахових семінарів, конференцій…»

Абсурдність Угоди та юридична нікчемність керівництва аеропорту (в тому числі начальника юридичного відділу аеропорту Пономарьової Ю.В., а також Болюбаша А.Р. з посвідченням адвоката) є очевидною. Такі дії є виключно відповідальністю т.в.о. гендиректора аеропорту, а укладення безглуздої за своєю суттю Угоди не погоджене з працівниками аеропорту.

Враховуючи, що керівництво аеропорту намагається будь-якими методами «закрити рота» трудовому колективу (незаконні звільнення, догани; заборона збиратись працівникам – вже звичне явище) через боротьбу з фінансовими махінаціями на підприємстві, а також у участь членів ГО «Розвиток громади» у зриві зборів Профспілки та Ради трудового колективу,  ми заявляємо:

Підписання даної Угоди між аеропортом «Львів» та ГО «Розвиток громади» розцінюємо як спробу «узаконити» знаходження представників останньої на території режимного об’єкту з метою тиску на працівників. Для нас ці люди – не більше, ніж «тітушки», які прикриваючись голослівними заявами про «захист» колективу аеропорту та ідеями Майдану, так і не змогли поясними працівникам аеропорту чому вони щоразу зривають збори Профкому та Ради трудового колективу. Натомість, за заявою ГО «Розвиток громади» працівників аеропорту викликають на допити в правоохоронні органи.

Наші вимоги незмінні:

-                          Міністерству інфраструктури забрати «комерсантів», які організували корупційні схеми для власного збагачення і банкрутуючи ДП;
-                          провести відкритий і чесний конкурс на посаду гендиректора львівського аеропорту та призначити ефективний менеджмент;
-                          провести фінансовий аудит підприємства та усунути виявленні порушення та зловживання;
-                          Прокуратурі Львівської області відреагувати на звернення трудового колективу та розпочати розслідування щодо викладених фактів порушень та зловживань.

Ми наголошуємо, що надалі боротимемось з «смотрящими» в аеропорту, з фінансовими махінаціями, незаконними звільненнями виключно законними методами: звертатись до Генпрокуратури, МВС, Прем’єр-міністра, керівництва Мінінфраструктури, до законно обраних представників львівської громади у Верховній раді України та Львівській обласній та міській радах.

Додамо, що представляють Профспілковий комітет ( скорочено ПК) ДП  МА «Львів» ім. Д. Галицького - 15 членів, що обрані 500-стами членами Профспілки - працівниками аеропорту. Раду трудового колективу (скорочено РТК) аеропорту – представляють 15 членів, що обрані на загальних зборах трудового колективу, а це 850 працівників аеропорту!

Немає коментарів:

Дописати коментар