четвер, 8 січня 2015 р.

Геть ворожий контент з нашого телебачення!

ЗВЕРНЕННЯ ПРЕДСТАВНИКІВ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА ЩОДО ЗАХИСТУ ІНФОРМАЦІЙНОГО ПРОСТОРУ УКРАЇНИ

Протягом усього новорічного тижня не вщухало суспільне обурення через засилля пропутінських російських співаків на низці провідних українських телеканалів. Українці й українська влада засудили демонстрацію виступів Й. Кобзона, Валерії, О. Газманова, які неодноразово публічно висловлювались на підтримку злочинних дій супроти України, і яких навіть було визнано персонами нон ґрата у Латвії.
Разом із тим, видається, що значне суспільне обурення нічого не навчило керівництво деяких телеканалів і не сприяло виробленню ними адекватної інформаційної політики, що спиралася б на здоровий глузд, державні інтереси України та запити суспільства.
Так, на деяких каналах триває показ російських серіалів нібито «про війну», а насправді таких, що популяризують «сині кашкети» НКВДистів та радянський режим загалом. Також на багатьох каналах триває показ серіалів про співробітників російських слідчих органів. Українцям наполегливо й безсоромно продовжують накидати «російський світ».
Від популяризації «російського світу» деякі українські телеканали не втрималися навіть на Різдво. До прикладу, телеканал «Інтер», порушуючи паритетність і конфесійну неупередженість, показував Різдвяну службу УПЦ Московського патріархату понад півтори години, а на служби УПЦ Київського патріархату та УГКЦ виділив лише по 10 хвилин. Тимчасом телеканал «Тоніс» у Різдвяний вечір вирішив скласти «Інтерові» конкуренцію й показав у повторі ювілейного вечора А.П. Демиденка кількарічної давнини — рашиста Й. Кобзона, співака, який відверто співпрацює з терористами, зрікся звання народного артиста України та оголошений в Україні персоною нон ґрата.
Млява реакція влади на антиукраїнську інформаційну політику українських телеканалів упродовж року, невиправдане зволікання з реакцією на кричущу ворожу витівку телеканала «Інтер» у новорічну ніч — усе це свідчить про неспроможність чи небажання української влади захищати інформаційний простір країни!
Ми, представники громадянського суспільства України, вимагаємо від чинної влади – Президента, Уряду, Верховної Ради, РНБО, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення – невідкладної розробки та затвердження необхідних нормативних механізмів та вжиття всіх інших потрібних і достатніх заходів для захисту державних інтересів та культурно-інформаційних прав громадян.
Члени Експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрування фільмів Олексій Курінний та Сергій Оснач, а також Юрій Дзямулич, Олексій Кляшторний, Тарас Пісаржевський, Олег Радик.
Громадянський рух Відсіч / Бойкот російського кіно, Бойкот російського телерадіопродукту, Економічний бойкот.
Щоб приєднатися до поданого вище звернення – поставте вподобайку та поширте його.
Іван Роздум, блогер, підтримую

Немає коментарів:

Дописати коментар