понеділок, 19 січня 2015 р.

Водохреща у Тернополі 2015 року



                                           
Третім й завершальним великим різдвяним святом є Хрещення Господнє. Його тернополяни сьогодні відзначали як у церквах, так і на набережній ставу. Адже тут, біля підніжжя хреста, вже кілька років поспіль, дев’ятнадцятого січня, священнослужителі проводять обряд освячення води. Яка, за віруваннями християн, лікує від будь-яких недуг, бо у ній перебуває благодать Божа. Також із Водохрещем співпадає ще одне релігійне свято, а саме Богоявлення.

    19 січня у Тернополі відбувся ряд заходів щодо відзначення свята Хрещення Господнього, або Водохреща. Важливим і урочистим з яких є – освячення води. Традиційно, вісімнадцятого та дев’ятнадцятого січня, християни Східного обряду в усьому світі відзначають Хрещення Господнє та Богоявлення.






















У ці дні прийнято освячувати воду, яка за релігійними віруваннями набуває цілющих властивостей і лікує як тілесні, так і духовні хвороби. Біля Архикатедрального Собору  Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ богослужіння освяʹчення води здійснив отець Орест Павліський. На набережній Тернопільського ставу владика Нестор, архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький УПЦ КП. На Театральному майдані пройшов парад вертепів, у якому було задіяно 15 колективів щедрівників, колядників та учасників водіння Маланок з районів Тернопільської області.
Ігор Крочак (фото автора)

Немає коментарів:

Дописати коментар