середу, 10 грудня 2014 р.

У Порошенка хочуть карати за ЗАКЛИК

Депутатша БПП пані Фріз хоче поліцейщини? Пропонує відповідальність за ЗАКЛИК до непокори правоохоронним органам. Нагадую, що чинне законодавство (ст.60 Конституції України, ст.41 ККУ) дозволяє не коритися, якщо дії, накази і розпорядження правоохоронних органів самі незаконні. Так, прошу вважати мій пост саме закликом!
Сам текст законопроекту на даний момент ще не виставили на сайтi ВР - http://bit.ly/12HRCKG
В себе на сторінці Фб Ірина Фріз пише:
"Покарання за такі дії сьогодні не існує. Тобто будь-яка цивільна чи військова особа може відкрито закликати до непокори і відчувати себе більш-менш захищено в юридичній площині... За заклик до непокори пропоную карати позбавленням волі на строк до трьох років, а в умовах воєнного стану на строк від восьми до десяти років. Відповідальність наступає лише тоді, коли наказ начальника є законним."
А в коментарях пише: "Заклик до непокори, тобто заклик [маються на увазі в т.ч. заклики, так би мовити, простих смертних] до відкритої відмови працівника правоохоронного органу, військовослужбовця Державної прикордонної служби України, Збройних сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України виконати законний наказ начальника у сфері захисту територіальної цілісності України, державного кордону України, державного суверенітету України, протидії збройній агресії, - карається позбавленням волі..."
Масло масляне. За опір законним вимогам правоохоронців та публічні заклики до сепаратизму і так вже існує відповідальність у ККУ. Тепер пані Фріз пропонує "паковалово" і судовий процес за, наприклад, публічні суперечки між протестувальниками і міліцією на тему того, хто на що законне право має. Якщо, звісно, самі правоохоронці та їхнє начальство вирішать, що їх накази стосуються територіальної цілісності, сувернітету і протидії збройній агресії. От мітинг проти, припустимо, корупції в Міноборони чомусь перерахованому в їх очах загрожуватиме?
https://www.facebook.com/irina.friz

Немає коментарів:

Дописати коментар