пʼятницю, 14 листопада 2014 р.

У Латвії почалися перевірки в школах через проросійські настрої

Служба контролю якості освіти Латвії (СКЯО) почала перевірку у навчальних закладах Краславського краю і в ризькій 40-й середній школі.
Про це повідомляє латвійське видання Delfi, посилаючись на представника СКЯО Максима Платонова.
Перевірки в школах Краславського краю почалися через проросійські настрої і діяльності у навчальних закладах, про що неодноразово повідомляли ЗМІ.

Перевірка в 40-й середній школі Риги проходить через те, що конкретний педагог порушив норми професійної етики. Зокрема, вчителька поставила лайк під написом російською мовою "Носители. Помни о правилах личной гигиены. Вспышка заразы с 11 по 18 ноября". На зображенні було використано латвійську національну символіку.

11 листопада в Латвії відзначають національне свято - день Лачплесіса, який одночасно є днем захисника вітчизни, 18 листопада відзначається День незалежності Латвії. 
СКЯО вимагає у всіх навчальних закладах Краславського краю список запланованих і минулих заходів та інформацію про відповідність їх латвійським освітнім стандартам.
В той же час, за словами глави ради Краславського краю Гунара Упенієкса, інформація щодо проросійських настроїв у регіоні, яка була висвітлена ЗМІ, значно перебільшена, і вони не мають інформації, що в школах були якісь порушення.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Латгалії неподалік російсько-латвійського кордону з’явились активісти, які ходять по школах та інших громадських установах і агітують за приєднання регіону до Росії.

Немає коментарів:

Дописати коментар