неділю, 16 листопада 2014 р.

«Монологи вагіни» для Донецька

4 грудня 2014, четвер, 19.00
Малий зал Палацу «Україна» (вул. Велика Васильківська, 103)
вартість: 80 грн.

Благодійна вистава «Монологи вагіни» за всесвітньо відомою п’єсою Ів Енцлер відбудеться 4 грудня 2014 року в Києві в рамках глобальної кампанії V-Day і стане одним із заходів щорічної кампанії 16 днів активізму проти гендерного насильства.


Зініційована організацією «Позитивні жінки», вистава об’єднала команду активісток, які прагнуть розповісти про досвід жінок від першої особи. Це не епатаж чи скандал, а зворушливі, сумні та веселі розповіді про секс і кохання, самопізнання і прийняття власного тіла, сором і задоволення, дорослішання і пережите насильство, написані на основі особистих історій більш ніж двохсот жінок з усього світу.

Після кількох років успішних постановок «Монологів вагіни» в Сполучених Штатах, у 1998 році Ів Енцлер ініціювала міжнародну кампанію V-Day. За 16 років свого існування ця кампанія допомогла зібрати кошти на підтримку місцевих кризових центрів для жінок, які постраждали від насильства, в понад 140 країнах світу та звернути увагу мільйонів людей на проблему насильства над жінками. Кошти, зібрані на виставі в Києві, будуть спрямовані на підтримку кризового центру для жінок на базі неурядової організації в Донецьку.
16 днів активізму проти гендерного насильства, що проходять з 25 листопада по 10 грудня, стали щорічною кампанією для привернення уваги до глобальної проблеми насильства над жінками. Згідно з даними ООН, 70% жінок у всьому світі протягом свого життя зазнають фізичного чи сексуального насильства, причому найчастіше їх і звинувачують у тому, що сталося. Домашнє насильство є однією з найпоширеніших форм насильства над жінками – в Україні щороку фіксується понад 100 тисяч випадків насильства в родинах. Іншою гострою і водночас суспільно невидимою залишається проблема зґвалтувань та сексуального насильства над жінками, яке під час військового конфлікту стає знаряддям війни. Приголомшливо, як мало досі зроблено для того, щоби світ був безпечним для жінок і дівчат.
Ми віримо, що мистецтво здатне змінювати мислення та спонукати до дій. Насильство над жінками має довгу традицію, але настав час її спинити. Кожна жінка заслуговує на повагу, автономію, безпеку та свободу. Запрошуємо на виставу та закликаємо до солідарності в боротьбі проти насильства!
У виставі беруть участь: Люда Гавриш, Олена Гомон, Катерина Гребенюк, Заряна, Ірен, Аня Константінова, Оксана Косенко, Ганна Ліньова, Мар'яна, Леся Оникієнко, Оля Р.
Режисерки: Галина Джикаєва, Галя Ярманова.
Кураторка: Леся Пагуліч
Замовлення квитків з 10:00 до 18:00 за телефоном 095-366-38-44 (замовлення можна забрати після 18 листопада).

Сторінка події на ФБ: https://www.facebook.com/events/733345633413033/?pnref=story


Немає коментарів:

Дописати коментар