вівторок, 11 листопада 2014 р.

Чи є в Україні матріархат?

Дослідження дискримінації в Україні, яке проводить ІЦ «Майдан Моніторинг», виявило, що багато і жінок і чоловіків в Україні вважають, що в нас панує матріархат. Це так чи ні? Ми спробуємо з’ясувати це питання під час дискусії. 


17.11.2014, 18:00, в Незалежному культурному центрі INDIE: Харків, вул. Чернишевська, 4/6, (другий будинок від площі Поезії, зайти у двір і праворуч) та в прямому ефірі на нашому каналі в youtube

В розмовах скрізь, крім Західної України, наші респонденти доходили до згадок про «матріархат», як чоловіки, так і жінки згоджувалися з тим, що в Україні панує матріархат і вважали це нормальним явищем. Особливо жваво підхоплювали ці розмови мешканці Лівобережної України.

Аналіз таких розмов показує, що люди вважають, що чоловіків дискримінують в родинному житті, а жінок – на роботі, причому дискримінація в трудових стосунках пов’язана з тим, що роботодавець не хоче платити додаткові кошти вагітним жінкам та молодим матерям.
Більше тут http://maidanua.org/2014/11/ukrajina-bez-dyskryminatsiji-taky-da-chy-taky-ni/

Минулого року ми робили дискусію та тему «Хто боїться жінок-політиків?» http://maidanua.org/2013/06/hto-bojitsya-zhinok-politykiv-majdan-reload-15/ Тоді питання матріархату постало тільки в коментарях. Що змінили в ставленні до гендерних питань революція та війна?

Модератор дискусії
Володимир Ханас, Тернопіль, ГО "Адаптаційний чоловічий центр", член Міжнародної коаліції гендерних журналістів "КавкАзія"

Запрошуємо до участі харків’ян і гостей міста особисто та інших бажаючих – через відео-зв’язок. Просимо надсилати заявки на виступи з тезами Володимиру Ханасу khanas.volodymyr@gmail.com 

Виступатимуть
Альбіна Ахметова, журналістка, сценаристка, режисер (Алмаати, Казахстан)
Наталія Зубар, голова правління ІЦ «Майдан Моніторинг» (Харків, Україна)
Тетяна Ісаєва, керівниця Музею жіночої та гендерної історії (Харків, Україна)
Світлана Набок, кандидат історичних наук, відповідальний секретар Великої української енциклопедії (Київ, Україна)

Список спікерів оновлюватиметься

Регламент дискусії – виступ до 5 хвилин. Питання (не замасковані під виступ) – до 1 хвилини. Обговорення – до 3 хвилин.

Пряма трансляція дискусії по відео буде доступною за адресою
https://plus.google.com/+майдан

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар