четвер, 2 жовтня 2014 р.

ОГОЛОШУЄМО TWITTER-ШТОРМ #‎ЗмінітьЗаконПроАмністію‬

Жертвам катувань на сході України відмовлено у справделивості!
16 вересня український парламент прийняв проект закону про 'амністію' членів збройних угрупувань, які брали участь у конфлікті на сході України починаючи з 22 лютого.
Не дивлячись на те, що закон начебто не звільняє від покарання за тяжкі злочини, законодавець НЕ включив катування у перелік таких злочинів. Це означає, що всі причетні до катувань не будуть покарані, а жертви не матимуть права на відшкодування!

Більше того, цей закон суперечить міжнародному праву, адже катування, інші грубі порушення прав людини та порушення законів війни не можуть підлягати амністії!
Часу обмаль — законопроект пройшов друге читання і від введення в дію його відділяє підпис Президента.
Перед тим, як Президент Порошенко поставить свій підпис під цим законопроектом, він має переконатись, що катування включені до тяжких злочинів, на які амністія не розповсюджується!
Напишіть у Twitter:
Президенте @poroshenko, не дозвольте катуванням залишитись непокараними! Жертви мають право на справедливість! ‪#‎ЗмінітьЗаконПроАмністію‬!
чи Facebook:
Президенте @ПетроПорошенко, не дозвольте катуванням залишитись непокараними! Жертви мають право на справедливість! #ЗмінітьЗаконПроАмністію!

Немає коментарів:

Дописати коментар