неділю, 5 жовтня 2014 р.

Поціль томатом в корупційного депутата

7 жовтня 2014 року під час позачергового засідання Парламенту, що буде присвячене розгляду пакету антикорупційних законів, громадські активісти продовжать під стінами Верховної Ради #TOMATOBUCKETCHALLENGE.  Більше 200 кілограмів гнилих помідорів чекатимуть на депутатів-корупціонерів, які не голосуватимуть за антикорупційні закони. Поцілити помідором у фото депутата зможе кожен бажаючий. 


Центр протидії корупції, Transparency International Україна та Реанімаційний Пакет Реформ запрошують активних громадян приєднатися до акції «Поціль гнилим томатом в корупційного депутата» та разом вимагати від депутатів ухвалення антикорупційних законів. Адже саме завдяки цим законам стане можливою довгоочікувана антикорупційна реформа яка очистить владу від залишків корупційного режиму та схем часів Януковича. Законопроекти покликані дозволити заочний арешт Віктора Януковича та його оточення, створити дієве та незалежне Антикорупційне бюро, запровадити надійний фінансовий контроль декларацій високопосадовців країни та пролити світло на реальних власників бізнес-компаній. Депутати вже вкотре саботують прийняття антикорупційних законів, зупиняючи будь-які якісні зміни у державі та лише піклуючись про свої корупційні інтереси.

Щоб не дозволити старим корупціонерам вкрасти майбутнє у нової країни, приходь 7 жовтня (вівторок) о 09:30 до Верховної Ради та підтримай тиск громадськості.

Антикорупційний пакет законів: було розроблено спільно громадськими організаціями, міністерством юстиції, профільним парламентським комітетом та підтримано Урядом України. В антикорупційний пакет входять такі законопроекти:
4284а
Проект Закону "Про засади державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014–2017 роки"
5085
Проект Закону "Про систему спеціально уповноважених субєктів у сфері протидії корупції"
5113
Проект Закону "Про запобігання корупції"
5114
Проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів" 
4448а
Проект Закону "Про внесення змін до Кримінального та  Кримінального процесуального кодексів України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти основ національної безпеки, громадської безпеки та корупційні злочини"
4728
Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо розширення доступу до інформації про речові права на нерухоме майно з метою запобігання корупції та захисту права власності

Немає коментарів:

Дописати коментар