суботу, 4 жовтня 2014 р.

Шухевич більше не голова УНА. Через Ляшка

Лідери Всеукраїнської громадської організації «Українська народна самооборона - УНСО» змістили Юрія Шухевича з посади голови організації через його рішення балотуватися у народні депутати від Радикальної партії Олега Ляшка. Лідери УНА-УНСО вирішили змістити з посади Юрія Шухевича /УНІАН Про це головний командир УНА-УНСО Костянтин Вінницький повідомив на прес-конференції в УНІАН.
За його словами, 28 вересня у місті Новоград-Волинський відбулося Велике коло організації, на якому було обране нове керівництво УНА-УНСО. Головним командиром було обрано самого Вінницького, його заступником - Олега Білого. Відповідаючи на запитання журналістів з приводу того, як ставиться керівництво організації до того, що Шухевич балотується до парламенту за списком Радикальної партії, яку очолює Олег Ляшко, Вінницький зазначив: «Він (Шухевич - УНІАН) зміщений з посади керівника. У нас в організації є певні правила, за якими ми живемо, вони не є страшними, але їх треба виконувати всім. Якщо хтось приймає рішення іти від якоїсь політичної сили, яка не має відношення до УНА-УНСО, то він має це погодити з Вищою радою, а якщо він це не погоджує, то робить свій крок і несе за нього відповідальність особисто». Вінницький зазначив, що Шухевич повідомив УНА-УНСО про пропозицію балотуватися до Верховної Ради за виборчим списком Радикальної партії, в організації обговорили це питання. «Велике коло прийняло рішення, що ми не можемо дозволити, щоб наш провідник йшов від партії Ляшка», - наголосив Вінницький. За його словами, тому й було прийнято рішення про зміну вищого керівництва організації. Вінницький зауважив, що УНА-УНСО є громадською організацією. «Ми не займаємось в даний час якимись політичними акціями, і в нас немає бажання розхитувати державу із середини, бо за цю державу гинуть наші кращі хлопці», - сказав він. При цьому Вінницький додав, що деякі члени організації балотуються у народні депутати в одномандатних виборчих округах і переважно від партії «Правий сектор». Крім того, керівник «Української народної самооборони - УНСО» повідомив, що до Вищої ради організації увійшли також Роман Король, Ярослав Лагнюк, Валерій Бобрович, а до складу Ради старійшин - Валерій Пальчик, Петро Байса, Наталія Чангулі.
«У нас було проведене Велике коло, на якому було прийняте рішення, щоб Вищу раду організації змінити, аби туди ввійшли не тільки ті люди, які були засновниками організації, а й ті, які беруть участь у створенні батальйону УНСО», - зазначив Вінницький. Своєю чергою член Ради старійшин УНА-УНСО Петро Байса повідомив, що батальйон організації діятиме у складі Збройних сил України. За його словами, до складу батальйону увійшли активісти та прихильники УНА-УНСО. Також Байса зауважив, що організація допомагає своїм членам, які отримали поранення, воюючи у складі інших батальйонів. Байса зазначив, що організація допомагає, адже багатьом пораненим необхідно провести протезування, в тому числі за межами України. Член Вищої ради УНА-УНСО Валерій Бобрович повідомив, в організації дуже багато уваги приділяється підготовці бійців. За його словами, Міністерство оборони України виділило полігон для підготовки членів батальйону УНА-УНСО. Інший член Вищої ради УНА-УНСО Роман Король висловив сподівання, що в Україні буде створено багато батальйонів для захисту держави. За його словами, вже створений батальйон «частково перебуває в зоні АТО». «Є різні національності в батальйоні, є люди різного віросповідання, але молимося єдиному Богу і присягнули Українській державі», - зазначив він.


 УНІАН: (фото Крочака Ігоря)

Немає коментарів:

Дописати коментар