вівторок, 21 жовтня 2014 р.

Тиск на виборчу комісію у Варшаві

Заступник голови дільничної комісії при посольстві у Варшаві Олексій Тучак, єдиний представник від Правого сектора за кордоном, заявляє про тиск з боку тимчасового повіреного в справах України в Польщі Каневського В.В., дії якого дивним чином узгоджуються із заявами та вимогами польської неурядової організації фонд Відкритий діалог, фінансовий звіт якого за 2013рік викликає багато питань.

Після затвердження ЦВК складу дільничної комісії у Варшаві, вона як і минулих виборів почала свою активну роботу щодо залучення громадян України, що проживають в Польщі до участі у виборах Парламенту.
Однак успішна робота одних з найактивніших членів комісії а саме Тучака Олексія та Ханаса Володимира викликали гостру протидію неофційного об’єднання Євромайдан Варшава, зокрема голови її так званого оргкомітету Панченко Наталі, яка одночасно є працівником згадуваного фонду Відкритий діалог.
Саме після розмови з нею, та керівником цього фонду, громадянином Польщі Бартошем Крамеком, голова української дипустанови Каневський В.В. впродовж трьохгодинної розмови наполегливо рекомендував заступнику голови комісії припинити свою роботу.
Дільнична виборча комісія і представники українських громадських організацій які в ній представлені, глибоко обурені такою інформацією та спробами тиску на роботу комісії з метою зміни її керівного складу і просять МЗС та ЦВК негайно дати оцінку діям громадської організації та українського дипломата. 

Роз'яснення можете отримати 
Олександр Пустовий - секретар комісії Pustoffalex@yandex.ua +48727823138 
Володимир Ханас - член комісії v_chanas@wp.pl +48724552943  

Немає коментарів:

Дописати коментар