неділю, 5 жовтня 2014 р.

Яценюк хоче коаліцію з Порошенко

Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк вважає необхідним до виборів створити коаліцію із політичною силою Президента України Петра Порошенка. Про це він сказав у програмі «Шустер Live» на Першому національному телеканалі в п’ятницю, 3 жовтня.
«Ми йдемо двома партіями, але ми сповідуємо один курс», - підкреслив Арсеній Яценюк.

«Повинна бути єдність.  Вважаю, що ми до виборів з Президентом повинні створити коаліцію. У нас повинна бути проєвропейська коаліція - коаліція реформ і змін», - наголосив він.
Глава Уряду зазначив, що не має «жодного захоплення виборчим процесом», проте вибори необхідні. Він підкреслив, що відповідно до чинної Конституції саме Парламент обирає Прем'єр-міністра України. Саме Парламент вибирає всіх міністрів і призначає їх: «Це виключно компетенція фракцій, які створять більшість у Верховній Раді України. Саме Парламент разом з Урядом повинні разом робити зміни і реформи в країні».
«Тому ці вибори – це вибори не просто Верховної Ради України, а вибори того, хто буде керувати Урядом, хто буде міністром, і вибори того, що весь цей політичний клас українців у вигляді Парламенту і Уряду буде робити. Чи будуть вони виконувати Угоду про асоціацію – адже це основна реформа в країні», - зазначив він.
Для того, щоб сформувати Уряд, зазначив Арсеній Яценюк, у претендента на посаду Прем'єр-міністра повинна бути підтримка українського народу: «Підтримають українці те, що робив Уряд і я особисто, - значить, буду далі працювати. Не підтримають – значить, неправильно щось робив».

Немає коментарів:

Дописати коментар