вівторок, 28 жовтня 2014 р.

Вибори. Розчарування.



Саме таке почуття викликають у мене результати минулих виборів. Перемогу знову здобули негідні, а очікуваного перезавантаження влади так і не відбулося.

Український народ за безліччю барвистої реклами і агітації не розглянув, що за красивою обкладинкою ховається звичайна пустушка. І вибори були розраховані не для того, щоб щось на краще змінити в Україні, а для продовження терміну роботи парламентської більшості ще на п'ять років. Адже в коаліцію входитимуть ті ж політики, що і до виборів, ну може з деякими незначними змінами.

Не дивлячись на всі провали, які здійснювали попередній уряд і парламент, український народ продовжує вірити солодким обіцянкам політиків, що покращення не за горами, що життя от-от стане краще, головне не забувати, що тільки вони в силах вивести країну з кризи, яка триває довгі роки, бо серед усіх тільки вони найчесніші політики України! Яценюк і його зграя "професіоналів" знову будуть розкрадати бюджет на такі "необхідні" країні проекти, а дійсно важливі питання будуть вміло відкладатися в глибокий ящик.

Явка в 52% показала, що жителі України розкусили всю суть виборів 26 жовтня. Обман і фарс - бо обирати депутатів серед обманщиків, клоунів, політичних повій та підарасів у половини населення країни бажання не було. А ті партії, які були новими, навряд чи пройшли б до парламенту. Але дивує низький інтелект виборців, які в черговий раз наступають на ті самі граблі, даючи шанс апріорі провальному "народному" уряду, серед якого істинних патріотів, які дійсно зацікавлені в налагодженні положення в країні, одиниці. А на протязі 5 років від них і сліду не залишиться.
Не менш прикро бачити, як перемагають у виборах справжні обманщики, шахраї і брехуни. Це самі невинні слова, якими можна назвати деяких політиків, які без докорів совісті брешуть людям в очі і кілограмами вішають локшину на вуха. А прості українці раді слухати солодкі промови. Надто вже любить наш народ, щоб його обманювали. Як могли справжні патріоти, які кожен день воюють і віддають життя за цілісність і єдність України, - хлопці з Правого Сектора, залишитися за бортом передвиборчої гонки, не набравши і 3%, а псевдо боєць і брудний піарник Ляшко набрав аж 7% голосів виборців. Невже люди розучилися бачити правду?
Невже країні потрібна нова революція? Адже якщо і далі все так продовжуватиметься, то Майдан перетвориться на довгограючий серіал, новий сезон якого буде виходити раз на рік.
Кому це треба?
А ще я зрозумів, що у нас в країні не цінується власний вибір, не цінується єдина зброю проти корупції - голос виборця, який продається за пакетик з гречкою, або, якщо пощастить, за 200-300 грн. Люди готові розпрощатися з надією на світле майбутнє, заради скороминущого втамування голоду. Політики ведуть полювання за дешевими голосами свого електорату, щоб потім забрати у них останню копійку, і залишити голодуючих чекати нових виборів і нової партії політичної гречки. Українці опинилися в глухому куті,  в тупику,вихід з якого обіцяють політики, але на обіцянках все і закінчується.
Смішно і  прикро, що з кожним роком ми не стаємо розумнішими. а продовжуємо по накатаній все нижче і нижче скочуватися у прірву, соціальну та економічну.
Мені хочеться вірити, що величезна кількість порушень до і під час виборів зіграла свою роль і позначилася на остаточному результаті виборів. Ну не може бути, щоб люди, незадоволені владою, за неї голосували!
Український народ готовий до кардинальних змін, і коли на кожному розі чуєш крики про це, віриш, що люди зацікавлені в змінах, люди готові до рішучих дій.
І ось настав той момент, коли все зміниться - вибори. А після, як виявляється, це всього лише міраж єдності думки в пустелі національного розбрату.

Як кажуть, надія вмирає останньою, але в ситуації з українською владою - надія на краще продовжує перебувати в глибокій комі. І виходити з неї поки не збирається ...

Немає коментарів:

Дописати коментар