понеділок, 6 жовтня 2014 р.

Бойові автівки для АТО

У неділю, 5 жовтня,  голова Товариства львів’ян у Києві Іван Васюник передав для 80-ої львівської окремої аеромобільної бригади броньовану вантажівку та позашляховик. Окрім автомобілів військові отримали ще тепловізори, 10 радіостанцій та ліки.


Передача техніки, а також її освячення,  відбулися на подвір’ї церкви Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові. Десантники з 80-ої аеромобільної бригади, що недавно повернулися зі Сходу, прийшли аби глянути на автомобілі, які незабаром відправлять на фронт. Такі машини, зазначили військовослужбовці,  на передовій дуже потрібні. І для маневрування, і для перевезення людей та вантажів. Адже в армії на озброєнні цієї техніки не передбачено.

«Допомога 80-ій аеромобільній бригаді Товариством Львів’ян у Києві, яке я очолюю,  почалася зі звернення до нас дружин військовослужбовців, -  зазначив Іван Васюник. -  З того часу, вже декілька місяців ми постійно на зв’язку. Сьогодні це вже четвертий вантаж, який ми передаємо. Адже розуміємо, що війна нині не лише на Сході, вона проходить через кожного з нас, через наші домівки тут, на Галичині. Ніхто крім нас її не зупинить і не подолає агресора. Адже нашу справу за нас ніхто не зробить.  Проте війна закінчиться нашою перемогою. Що більше - закінчиться розвалом останньої імперії у світі».

Броньовану вантажівку та позашляховик освятив отець Орест Фредина. А також провів молебень за українську армію, аби всі, хто зараз воює на Сході,  повернулись додому живі й з перемогою.

Олена Велігурська


Немає коментарів:

Дописати коментар