середу, 22 жовтня 2014 р.

Заява 24 механізованої бригади

ЧЕСТЬ МАЄМО!
Сьогодні ми, воїни 24 окремої механізованої бригади яка дислокується на Яворівщині змушені звернутись до Вас, шановна громадо Львівщини. Приводом цього, на жаль, є стаття, надрукована в газеті «ЕКСПРЕС» від 9-16 жовтня, в якій звучать образливі і принизливі для нас слова. Через кілька десятків боягузливих і байдужих до долі України військовозобов’язаних, проти яких були порушені кримінальні провадження, нас всіх обізвали зрадниками та боягузами.
Можливо це сталося за браком інформації і автор не знав чим ми займалися останні шість місяців. Авжеж, ми не «піарились», не виставляли в соцмережі інформацію про свої досягнення, здобутки та втрати – на це не було часу. Ми просто мовчки виконували свою роботу – захищали нашу рідну Україну, на передовій. Тому ми вирішили трохи розповісти про себе.
Ще на початку березня кістяк нашої бригади на основі 1 механізованого батальйону вибув на схід України. Спочатку була Чернігівщина, Полтавщина, Сумщина – адже удару очікували з цього напрямку. В травні ми прибули до зони проведення антитерористичної операції. Завдяки вмілому керівництву командування (командира) бригади та злагодженим діям особового складу підрозділів ми успішно воювали на Донеччині: Красний Лиман, Ямпіль, Іллічівка, Крива Лука, взяття Сіверська, Миколаївки і Раю та Олександрівки через які велося постачання Слов’янська. На жаль, тут у нас були і перші втрати. Під селом Закотне героїчно загинули командир 1 механізованого батальйону підполковник Ігор Ляшенко, командир розвідувальної роти бригади капітан Степан Воробець та ще п’ять наших хлопців. Далі була Луганщина, взяття Лисичанська та рух на Луганськ.
В цей же час 2 механізований батальйон бригади, який був виведений з підпорядкування командування бригади і переданий в розпорядження керівника іншого сектору прикривав державний кордон на півдні Луганщини. Саме тут, на початку липня, біля села Зеленопілля трапилась ще одна трагедія – позиції наших військ підступно обстріляла російська артилерія зі своєї території, ми втратили більше двадцяти наших бойових товаришів і десятки поранених.
Але найзапекліші бої припали на долю 1 і 3 батальйонних тактичних груп нашої бригади в серпні місяці в районі міста Лутугіно, що на південний захід від Луганська. З початку серпня з боями були зайняті Лутугіно, Волнухіно, Георгіївна, Новосвітловка та Хрящувате.
20 серпня після масованих щоденних артилерійських обстрілів наших позицій регулярні російські війська (десантники із псковщини за підтримки своїх танків) пішли в атаку. Росіяни були зупинені та змушені тікати. Досягли цього не тільки кадрові військові але й військовозобов’язані, вистояли і дали гідну відсіч. Були й інші запеклі бої в яких наші вояки показали себе відважними бійцями. Але цей був першим прямим зіткненням з регулярною російською армією.
Можна ще багато чого розповідати і колись подвиги героїв стануть відомі громадськості. Проте зараз про інше - не потрібно через кілька десятків психологічно зламаних людей, які побували в пеклі війни і не встояли, ображати всіх воїнів прославленої бригади та при цьому бути посібниками ворога в цькуванні українського війська. Дуже просимо всіх охочих паплюжити честь і гідність наших товаришів, які загинули, які були поранені і які досі захищають Україну і її народ не розповсюджувати брехню і наклеп.
А якщо хтось сумнівається в наших словах запрошуємо приєднатися до нас в районі виконання завдань, побачити все на власні очі і відчути те, що відчували ми - від командира бригади до останнього солдата.
Заздалегідь вдячні за розуміння!
З повагою,
За дорученням всього особового складу комбати 24 окремої механізованої бригади:
Командир першого механізованого батальйону, майор Андрій Андріяш
Командир третього механізованого батальйону, підполковник Іван Статнік
Командир танкового батальйону, підполковник Олександр Ковтун
Командир штабного батальйону, підполковник Олександр Бойко
Командир батальйону матеріально-технічного забезпечення, майор Віктор Гончар
Командир зенітного ракетно-артилерійського дивізіону, підполковник Юрій Бутко
Командир гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону,  майор Олег Козак

Командир реактивного дивізіону, майор Олег Файдюк

Немає коментарів:

Дописати коментар