вівторок, 30 вересня 2014 р.

"Січ" знищив сепаратистів

27 вересня бійці – свободівці батальйону особливого призначення "Січ" повернулися із передової АТО до свого місця дислокації. Більше доби січовики допомагали бійцям Національної гвардії і батальйону "Київська Русь" обороняти блокпости на лінії фронту неподалік Горлівки і Дебальцево.
Зокрема, бійцям батальйону особливого призначення "Січ" за ніч було знищено близько 10-ти сепаратистів. Вдалося знищити автівку із сімома терористами, які намагалися манівцями під’їхати до позиції українських військових. Також у зелених насадженнях поблизу блок – посту було знищено кулеметником "Січдиверсійну групу терористів, яка тричі за ніч намагалася проникнути на підконтрольну українським військовим територію.

"Ми вирішили допомогти хлопцям із батальйонів "Національної гвардії" і  "Київська Русь", хоча ніхто про допомогу до нас не звертався,тримати кругову оборону на блок – постах, тому що лише, завдяки спільним зусиллям зможемо подолати ворога, у єдності наша сила! Терористи не мають жодного морального і духовного права зазіхати на нашу землю, в іншому випадку, вони повернуться додому"вантажем 200"! Це була складна і водночас швидка спецоперація. Нам вдалося знешкодити ворога, котрий проникнув на наш контрольований із хлопцями з інших батальйонів плацдарм. Терористи не очікували такого сильного спротиву, одначе поклали всіх своїх бійців, які намагалися проїхати наш блок – пост. Ми знищили також так звану "гуманітарку" для сепаратистів, у якій перевозилися горілчані вироби і хліб". – розповів боєць батальйону особливого призначення "Січ" Володимир Стаюра.
Про наступ зараз не йдеться, адже в зоні проведення антитерористичної операції так зване "перемир’я". Січовики виїхали на передову, аби допомогти військовим у охороні підконтрольних ними територій. Військовослужбовці за допомогою тепловізору, виявили автівку, яка рухалась із відключеними фарами просто у напрямку блок – посту. Завдяки швидкому реагуванню та співпраці січовиків із батальйону  "Січз Нацгвардією і бійцями "Київської Русі", це авто було знищено ще на підступах до їхніх позицій.
Також було виявлено місця розміщення ворожих снайперів. На жаль, вони знаходились на великій відстані і використати стрілецьку зброю було неможливо. Тож січовики дали координати побратимам із "Київської Русі", які декількома залпами із БРДМ знищили знайдені снайперські позиції.
За час несення служби батальйон особливого призначення "Січ" потрапив три рази під артилерійський обстріл, а також двічі під стрілецький, адже їхній блок – пост знаходився всього у декількох кілометрах від території, яку досі контролюють сепаратисти. Довкола них постійно рухалися ворожі розвідники та диверсійні групи, постійно спрацьовували розтяжки із сигнальними ракетами та гранатами. Але одну таку групу їм теж вдалося знищити.
Також бійцям "Січіна 27-му блок – посту вдалося затримати так звану "гуманітарку" для сепаратистів – 10 ящиків горілчаних виробів та хліб, яку особи кавказької національності везли до Горлівки. Наші бійці показали, що буде із кожним посібником сепаратистів або ж із підозрілою "гуманітаркою" – усі 200 пляшок горілки були показово розстріляні.

Немає коментарів:

Дописати коментар