вівторок, 23 вересня 2014 р.

Будуємо мости у Сонячній долині


ТАБІР «БУДУЄМО МОСТИ, А НЕ СТІНИ» для дітей 13-17 років відбудеться 27 жовтня – 3 листопада  2014 у пансіонаті «Сонячна долина»  с. Бояни, Чернівецька область.
 
Поселення дітей у 3-4 місних гарних кімнатах з усіма зручностями, 4-разове харчування. Комплекс “Сонячна Долина” розташований на відстані 15 км. від м. Чернівці. Це місце створено самою природою та з охайністю облаштовано людськими руками для комфортного відпочинку. Тут створені всі умови для того аби повністю відпочити від буденних справ та турбот. Відеомандрівка комплексом тут

«БУДУЄМО МОСТИ, А НЕ СТІНИ» - це інтенсивний курс, спрямований на діалог, розвиток навичок медіації конфліктів і примирення для 80 підлітків. Місією проекту є сприяння інтеграції молодих внутрішньо переміщених осіб, створення можливостей для діалогу та спільного навчання і дії у вирішенні конфліктів для підлітків України.
Під час табору діти перебуватимуть у 6 групах по 15 дітей у групі, братимуть участь у групових заняттях з важливих для підлітків тем. Також щодня є можливість обрати майстер-клас з театру для діалогу, танцю, мистецтва, кухні, музики, психології, спорту, створення блогів, відеозйомки та монтажу, кіноклубі, інтелектуальних іграх, літератури, створення трафаретів і постерів. Діти, які братимуть участь у курсі медіації, отримають додатковий сертифікат. 
Щовечора будуть відбуватися цікаві заходи: «Жива бібліотека», форум-театр, Фестиваль культур, «Що? Де? Коли?», музичний фестиваль, ток-шоу. Підлітки візьмуть участь у Квесті по міжкультурним Чернівцям.
Учасники табору отримають знання про успішну комунікацію, шляхи мирного вирішення конфліктів, власні ресурси для подолання проблем, відкриють у собі нові таланти.
Підлітки розвинуть навички: спілкування, вміння відновлюватися після стресової ситуації, критичного мислення, медіаграмотності, ораторської майстерності та художні здібності.
Цінностями цього табору є: діалог, безпека, довіра, солідарність, людяність, толерантність. 
У таборі працюють кваліфіковані педагоги та психологи, які пройшли підготовку на спеціалізованих семінарах з міжкультурної освіти, Театру для діалогу та медіації.
Випускники проекту зможуть взяти участь у цікавих заходах Клубів толерантності.
Крок 1. Заповнення короткої анкети на сайті та виконання конкурсної роботи (див. умови конкурсу) до 25 вересня 2014.
Крок 2. Після конкурсного відбору треба буде сплатити  благодійний внесок на проведення табору у сумі 1200 грн. на р/р КНГУ до 01.10.2014. У внесок входить 30% вартості проживання та харчування, програми табору, медичне страхування та проїзд Київ-Чернівці-Київ.
Якщо Ви та Ваша дитина є вимушеними переселенцями, Ваш внесок на проведення табору становитиме  100 грн. на р/р КНГУ до 01.10.2014. Всі інші витрати на проживання, харчування та проїзд будуть забезпечені спонсорськими коштами.
Довідки за телефонами: (044) 248-36-70, (044) 4259758, 067-2338763 або  067-3655796 Альфія, Людмила з 11.00 до 19.00 у робочі дні.
  
УМОВИ КОНКУРСУ ТАБОРУ «БУДУЄМО МОСТИ, А НЕ СТІНИ»
(информация о лагере и условия конкурса на русском языке)
Обов’язково вкажи своє прізвище і ім'я, точну дату народження, домашню адресу, електронну пошту та номери телефонів - твій (якщо є) і одного з батьків.
Будь ласка, надсилай свою роботу з поміткою «КОНКУРС» до 25 вересня 2014 на електронну адресу: tolerancespace@gmail.com
або поштою: КНГУ вул. Волоська 8/5 м. Київ 04070, Україна.
Роботи не рецензуються та не повертаються.
ПРОПОНУЄМО ТОБІ ВИКОНАТИ ТАКЕ ЗАВДАННЯ:
1. Уважно прочитай цитати цікавих людей, подивись картини.
2. Вибери 1 або декілька, які Тобі особливо припали до душі.
3. Напиши ессе, чому саме ці цитати Ти вибрав або вибрала, що вони означають особисто для Тебе і Твоїх відносин з друзями.  Твоє ессе може бути від 0,5 до 1,5 сторінок А4.
АБО:
Якщо Ти більше любиш малювати, ніж писати, намалюй малюнок – або комікс, зроби колаж про цитати, які Ти вибрав.
ВИСЛОВЛЮВАННЯ ЦІКАВИХ ЛЮДЕЙ З УСЬОГО СВІТУ

Марлен Дітріх  (1901 —  1992) – німецько-американська акторка, співачка, легенда світового кінематографу, антифашистка. Жінка, яка вперше наважалися публічно вийти у чоловічих штанах, мундирі та капелюсі. 
1. «Я не ношу коричневе!», - у відповідь на запрошення Гітлера повернутися до Німеччини.
2. «Ніхто не буде розповідати плітки, якщо не буде кому слухати».
3. «Як було би чудово, якби люди були завжди добрі один до одного, як у дні нещастя».
Володимир Короленко (1853 -  1921) — російський письменник українсько-польського походження, захищав права людини, різко засуджував єврейські погроми.  
1.  «Все відносно, у тому числі й погляди. Але це не означає, що правду можна видавати як наказ та змінювати циркулярами від певного числа, і що країна, де не можна повідомити фактичну правду, може бути названа вільною».
2. «Людина створена для щастя, як птах для польоту».
3. «Насильство живиться покорою, як вогонь – соломою».
Аугусто Боаль (1931 - 2009) - бразильський театральний режисер, письменник і громадський діяч.
1. «Театр повинен бути репетицією дійсності».
2. «Я вірю в демократію, але в реальну демократію, яка не є фальшивою демократією, де лише сильні люди можуть говорити. Для мене в демократії говорять всі».
3. «Ми всі актори: бути громадянином значить, не просто жити в суспільстві, а змінювати його».
Фрітйоф Нансен (1861-1930) – норвезький мандрівник і вчений, єдина людина у світі, яка мала право видавати паспорти,  лауреат Нобелівської премії миру 1922 року - «за багаторічні зусилля з надання допомоги беззахисним».
1. «У житті людині потрібна романтика. Саме вона надає людині божественні сили для подорожі по той бік буденності. Це могутня пружина у людській душі, яка штовхає її до великих справ».
2. «Не обтяжуйте свій політ дрібницями, які прийнято називати життєвими потребами. Пам’ятайте: завантажуючи тіло, ми вкорочуємо крила».
3. «Будь уважним до безросудливої хоробрості та впертості. Для сильної людини спротив і протиріччя можуть бути небезпечними. Потрібно стати суперменом, щоб  у гарячій суперечці дозволити переконати себе логікою опонента».
КАРТИНИ МАРІЇ ПРИЙМАЧЕНКО
Марія Приймаченко (1908—1997) — українська майстриня «наївного мистецтва»

«Роблю сонячні квіти тому, що людей люблю, творю на радість, на щастя людям, щоб всі народи один одного любили, щоб жили вони, як квіти по всій землі...»


Немає коментарів:

Дописати коментар