середу, 9 липня 2014 р.

Група спостереження ОЗОН поповнилася новими волонтерами

В офісі Центру Громадянських Свобод 3 липня 2014 р. відбулася підготовча інформаційна зустріч по моніторингу свободи мирних зібрань. Зараз Україна переживає нелегкі часи, коли особливо важливо повернути дії влади і громадян у правове русло. Саме тому «ОЗОН» спрямовує свої сили на утвердження права людини – свободи мирних зібрань, щоб голос народу міг бути почутим без зброї, щоб громадяни могли мирним шляхом досягати своїх цілей, щоб держава цьому сприяла.


Як має діяти міліція під час мирних зібрань розповів директор Центру дослідження правоохоронної діяльності, Олег Мартиненко. Досвід роботи експерта як в правоохоронних органах, так і довгий час в правозахисній діяльності, дозволив учасникам заходу отримати повну і професійну інформацію.

До інформаційної зустрічі долучився представник Спеціальної Моніторингової Місії в Україні від ОБСЄ, Хосе Мартінес. Оскільки метою Моніторингової Місії є спостереження за кризовою ситуацією в Україні, що стосується різних тем, зокрема безпеки та стабілізації ситуації в країні, дуже важливим є співпраця з місцевими громадськими організаціями та ініціативами.

Зустріч проводилася не тільки для надання теоретичних знань, а й практичних, які мали б закріпитися під час спостереження 5 липня Маршу Рівності, проте як повідомлялося раніше це зібрання не відбулося http://amnesty.org.ua/node/758  Тож, ранок суботи активісти присвятили опитуванню громадян, які зараз знаходяться на Майдані Незалежності, які в них вимоги та цілі, подальші дії, методи досягнення цих цілей. Детальнішу інформацію про це чекайте згодом.

Немає коментарів:

Дописати коментар