четвер, 24 квітня 2014 р.

Вимагаємо не перетворювати "закон про амністію" на "індульгенцію на вбивства"

Євромайдан SOS: вимагає від народних обранців не перетворювати “закон про амністію” р.н.4667-3 на “індульгенцію на вбивства”

Євромайдан SOS розуміє, коли звільнення від кримінальної відповідальності за ряд злочинів та адміністративних правопорушень учасників “мирних зібрань” розглядається як спосіб нормалізації існуючої ситуації на Сході та Півдні України.

Водночас, Євромайдан SOS вважає абсолютно неприпустимим звільнення від покарання за тяжкі тілесні ушкодження, викрадення людини, захоплення заручників, розбій, вимагання, бандитизм, терористичний акт, посягання на життя державного чи громадського діяча, посягання на життя правоохоронця, перешкоджання діяльності народного депутата, перевищення влади і службових повноважень, диверсію (вибухи чи підпали, спрямовані на масове знищення людей) тощо.
Таким кроком парламент фактично стимулює продовження насилля та терору з боку людей, які підтримують діючі на території України російські диверсійні групи - і за метою, і за методами. Порівняння озброєних автоматами Калашникова бойовиків із протестувальниками на Майдані є лицемірством, відвертим знущанням над загиблими на Майдані та введення суспільство в оману.
У разі голосування за законопроект у такій редакції Євромайдан SOS пропонує народним депутатам не стримувати свої фантазії та додати до переліку “амністійних статей” згвалтування і канібалізм, та всім складом парламенту їхати на мирні переговори із терористами у Слов’янськ.
Закатований та вбитий депутат Горлівської міськради Володимир Рибак, викрадені активісти та журналісти, сотні скалічених під час “мирних протестів” на Сході та Півдні України людей – не можуть стати розмінною монетою в державі, в якій людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека РЕАЛЬНО визнаються найвищою цінністю.


Євромайдан SOS - ініціативна група для збору інформації про зниклих, побитих, затриманих та переслідуваних учасників Євромайданів в Києві та регіонах для подальшого сприяння у наданні цим особам юридичної та іншої допомоги.    

ФБ-сторінка групи www.facebook.com/EvromaidanSOS 
Сайт: euromaidansos.org
Гаряча лінія для зв'язку: 068 548 1241, 066 684 9830, 063 337 9573

Немає коментарів:

Дописати коментар